De Opel Corsa-e.
Volledig scherm
De Opel Corsa-e. © RV

Opel wil vanaf 2028 alleen nog elektrische wagens bouwen

Autoconstructeur Opel wil in 2028 volledig elektrisch zijn in Europa. De einddatum voor verbrandingsmotoren werd donderdag door Opel-CEO Michael Lohscheller aangekondigd tijdens een presentatie van moederbedrijf Stellantis.

14 reacties

 • Louise Maertens

  2 weken geleden
  Hoezo elektrisch? Nu zijn ook Duitsland zopas de E-Fuels geïntroduceerd. Hier zit pas toekomst in.
 • Geert Tamsyn

  2 weken geleden
  Johny Vanderlinden, dat gebeurt vandaag al, bij Umicore.
 • johny vanderlinden

  2 weken geleden
  Hopelijk hebben die slimme koppen er ook al aan gedacht om al die batterijen te recycleren op een veilige manier, maar ben daar nog niet zeker van eigenlijk.
 • Geert Tamsyn

  3 weken geleden
  Wie kiest voor een auto, maar niet wil investeren in een autostaanplaats, en dus misbruik moet maken van de door de belastingbetaler gefinancierde publieke ruimte, moet daar de gevolgen van dragen, Eduard Vanderheyden. Geen enkel merk zal nog brandstofmotoren hebben, dat zal gewoon verboden worden.
 • Eduard Vanderheyden

  3 weken geleden
  Erg voor mensen in steden en appartementen. Ook voor mensen die huren. Zij kunnen thuis niet laden. Het merk dat dan brandstof motoren heeft gaat er goed van worden.
 1. Duitsland haalt doel van 1 miljoen elektrische auto's met half jaar vertraging

  Duitsland haalt doel van 1 miljoen elektri­sche auto's met half jaar vertraging

  Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vandaag aangekondigd. Duitsland had zich tot doel gesteld om tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens te halen. "Iedereen dacht dat dit buiten bereik was, maar amper een half jaar later dan voorzien gaan we onze doelstelling in juli 2021 halen", stelt Altmaier in de krant Tagesspiegel.