Omstanders filmen tijdens illegaal tuningtreffen hoe BMW en Porsche frontaal botsen: “Gevolgen hadden dramatisch kunnen zijn”

HENEGOUWENBij een illegale straatrace aan de Meren van de Eau d’Heure in Wallonië zijn een Porsche en een BMW vrijdagavond frontaal op elkaar ingereden. Dat bevestigt Alain Vandromme, de burgemeester van Froidchapelle. “Gelukkig vielen er geen slachtoffers”, klinkt het. Ongeveer 400 mensen waren op de plaats van de straatrace bijeen.

90 reacties

 • HENDRIK LAPORTE

  2 maanden geleden
  Voor zij die zeggen 'rijverbod en intrekken rijbewijs': 2/3 van de straatracers hebben geen rijbewijs! Voor degenen die zeggen: 'auto in beslag nemen en versnipperen': 2/3 van deze auto's zijn 3e hands gekocht en door de eigenaar zelf getuned tot ver over hun normale vermogen en versnippering brengt enkel enorme vervuiling en die is er al genoeg! Hoge boetes helpen ook niet echt want die betaalt pappa of een overval meer of minder! Geef deze mensen een plaats waar ze dit legaal kunnen doen!
 • sonia lauwers

  2 maanden geleden
  Henegouwen, de provincie met de meeste werklozen en grootste aantal buitenlanders: 400 Porsches en BMW's? Er moet veel geld te verdienen zijn in Wallonië zonder te werken of zijn dat allemaal rijke automobilisten van thuis uit?
 • Karine Roeland

  2 maanden geleden
  4000 euro boete en rijbewijs TIJDELIJK intrekken? Wat een zware straf! Je word zwaarder gestraft als je 60 rijd waar je maar 50 mag. Dit is een poging tot moord, zou gevangenisstraf van minstens enkele jaren moeten zijn. Dankzij deze zotten, worden wij allemaal gestraft en mogen we bijna stapvoets nog rijden.
 • joeri de clercq

  2 maanden geleden
  Zijn er doden gevallen? Nee toch! Vandaag zijn er anders nog een stuk of 350 verkeersongevallen gebeurd. Waarvan minstens 4 doden- en niet met een BMW. Hebben de zieligaards nog niet door dat als er een Bmw Porsche crasht het nieuws van de dag moet worden(sensatie). Komaan, en wie het ook leuk en van opfleurt, ook karma komt bij jullie. Spijtig genoeg gebeuren er meer dodelijke ongevallen in ander soort types van auto’s,, die dat andere dat net toe wenste!
 • Thomas Lambaerts

  2 maanden geleden
  Jah een gewone 2richtingstraat... met 2 voertuigen in dezelfde richting naast elkaar waar die bmw, die welinswaar te snel rijd, vol frontaal op knalt.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Veertiger die door het lint ging op E40 toont spijt: “Persoonlijke, familiale omstandigheden deden stoppen doorslaan”
  PREMIUM
  Oostkamp/Kortenaken

  Veertiger die door het lint ging op E40 toont spijt: “Persoon­lij­ke, familiale omstandig­he­den deden stoppen doorslaan”

  De 40-jarige man die vorige week door het lint ging op de E40, is zelf heel erg geschrokken van de beelden. Dat vertelde hij aan zijn advocaat. Persoonlijke omstandigheden in de familiale sfeer deden bij hem de stoppen doorslaan. Zijn slachtoffers houden nog steeds slapeloze nachten over aan de verkeersagressie en stelden zich burgerlijke partij in de zaak. “We zijn opgelucht dat die kerel is aangehouden. Het kon véél erger afgelopen zijn. Ik hoop dat die man nooit meer in het verkeer komt.”