Joost Bolle bespreekt de tweedehandsmarkt voor diverse merken van elektrische wagens, waaronder de Renault Zoë, de populairste elektrische auto in Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle bespreekt de tweedehandsmarkt voor diverse merken van elektrische wagens, waaronder de Renault Zoë, de populairste elektrische auto in Europa. © rv

“Occasies van de eerste generatie vond ik al voor 8.500 euro”: onze auto-expert over tweedehands elektrische wagens en waar je op moet letten

Voor de meeste particulieren is een nieuwe elektrische auto te duur. En dat zal zo nog een paar jaar blijven. Wil je toch snel af van diesel en benzine, dan kan je ‘instappen’ via de tweedehandsmarkt. Maar dan zijn er wel nog belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden, zegt onze auto-expert Joost Bolle. 

  1. KAART. "Extra dienstverlening voor onze klanten": bij deze winkels kan je jouw elektrische wagen gratis opladen
    PREMIUM

    KAART. "Extra dienstver­le­ning voor onze klanten": bij deze winkels kan je jouw elektri­sche wagen gratis opladen

    Vandaag opent warenhuisketen Lidl een 100ste winkel met een laadpaal. Met die snellader kan iedereen zijn of haar elektrische wagen of fiets gratis van elektriciteit voorzien, zonder kaartje, pasje of andere rompslomp. En gratis bestaat wél, want ook andere winkelketens zoals Delhaize en Ikea leveren kosteloos stroom aan wie dat wil. Omdat de online zoektocht naar gratis tanken in ons land een calvarietocht langs verouderde info oplevert, verzamelden wij exclusief de recentste oplaadlocaties, met een overzicht van hoe ze werken.