Joost Bolle bespreekt de tweedehandsmarkt voor diverse merken van elektrische wagens, waaronder de Renault Zoë, de populairste elektrische auto in Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle bespreekt de tweedehandsmarkt voor diverse merken van elektrische wagens, waaronder de Renault Zoë, de populairste elektrische auto in Europa. © rv

Nu de brandstofprijzen de hoogte inschieten: zijn tweedehands elektrische wagens een goed alternatief?

Door de oorlog in Oekraïne stijgen de gas- en olieprijzen naar recordhoogtes. Consumenten die op zoek zijn naar een tweedehands auto, zouden daarom ook wel eens kunnen kiezen voor een elektrische wagen, in plaats van een auto op diesel of benzine. Maar waar moet je dan precies op letten? Onze auto-expert Joost Bolle geeft advies: “Occasies van Tesla blijven peperduur.”

  1. KAART. "Extra dienstverlening voor onze klanten": bij deze winkels kan je jouw elektrische wagen gratis opladen
    PREMIUM

    KAART. "Extra dienstver­le­ning voor onze klanten": bij deze winkels kan je jouw elektri­sche wagen gratis opladen

    Vandaag opent warenhuisketen Lidl een 100ste winkel met een laadpaal. Met die snellader kan iedereen zijn of haar elektrische wagen of fiets gratis van elektriciteit voorzien, zonder kaartje, pasje of andere rompslomp. En gratis bestaat wél, want ook andere winkelketens zoals Delhaize en Ikea leveren kosteloos stroom aan wie dat wil. Omdat de online zoektocht naar gratis tanken in ons land een calvarietocht langs verouderde info oplevert, verzamelden wij exclusief de recentste oplaadlocaties, met een overzicht van hoe ze werken.