Tesla Model 3
Volledig scherm
Tesla Model 3 © EPA

Nieuwe studie stelt dat elektrische wagen hogere CO2-uitstoot heeft dan dieselwagen

Elektrische auto's verlichten de Duitse klimaatbalans enkel op papier. In werkelijkheid zorgen ze voor een hogere CO2-uitstoot dan dieselwagens. Dat blijkt uit een studie van Christoph Buchal, fysicaprofessor in Keulen. 

66 reacties

 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Integendeel, Lucien Mertens, nu zal het wereldwijd probleem, als dat al zou bestaan, niet meer kunnen genegeerd worden, en zal het eindelijk eens grondig aangepakt worden. Voor elk probleem is er een oplossing, maar men moet soms gedwongen worden ze toe te passen. Li-ion en andere batterijen zijn gewoon niet meer weg te denken, want ze zitten in zowat alles wat we gebruiken, die in EV kunnen de katalysator zijn om het probleem grondig op te lossen.
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Indiana Roelandt, gerecupereerd lithium (1% van het gewicht) wordt dan ook niet gebruikt om nieuwe batterijen mee te maken, maar wordt aangewend in andere toepassingen.
 • Lucien Mertens

  3 jaar geleden
  Er is nu al een wereldwijd probleem met kapotte batterijen, tijd dat men die auto onzin stopt.
 • georges friant

  3 jaar geleden
  zoals gewoonlijk zal de waarheid wel ergens tussen in liggen, ik denk eerder dat onze storten over een paar jaar zullen vol liggen met zonnepanelen.
 • Indiana Roelandt

  3 jaar geleden
  Voor de mensen die niet doorhebben die over recycling van batterijen spreken: lithium is nog steeds niet recycleerbaar zonder vervuild te zijn = slechte batterij
 1. Autoverhuurbedrijf Hertz bestelt 100.000 elektrische wagens bij Tesla

  Autover­huur­be­drijf Hertz bestelt 100.000 elektri­sche wagens bij Tesla

  Autoverhuurbedrijf Hertz, dat vier maanden geleden een doorstart maakte nadat het onder druk van de coronacrisis failliet ging, heeft bij de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla een bestelling van 100.000 wagens geplaatst. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg maandag op gezag van ingewijden. De bestelling is een eerste stap in de ambitieuze plannen van Hertz om zijn vloot te elektrificeren.