In 1946, toen de Volvo PV444 op de markt kwam, reden er iets meer dan 86.000 auto’s rond in België...
Volledig scherm
PREMIUM
In 1946, toen de Volvo PV444 op de markt kwam, reden er iets meer dan 86.000 auto’s rond in België... © Volvo

Natuurlijk is Koning Auto nog niet dood: voor het eerst in 75 jaar minder auto's in België, maar dat komt puur door de lockdown

Heeft het coronavirus Koning Auto een kopje kleiner gemaakt? Voor het eerst rijden er alleszins minder auto's rond in ons land, zo blijkt uit cijfers van Statbel. Nog een primeur: er zijn nu meer wagens die op benzine rijden dan op diesel.

11 reacties

 • Jos Dupont

  2 jaar geleden
  Ze zullen de auto wel doorkrijgen ! Zelfs in de dorpen maken ze de wegen smaller en fietsstraten zodat je kilometers achter de fietsen moet blijven , en zijn er geen fietsen is er nog altijd bijna overal de dertig per uur beperking !! Leuk hoor !!
 • Cyriel Claessens

  2 jaar geleden
  En waarom zou de auto dood moeten? Het zou toch raar zijn om te zeggen koning fiets, koning huis, koning bed zijn nog niet dood. Te veel mensen vergeten hoe vitaal de auto geweest is om de levensstandaard en levensverwachting in de laatste 120 jaar enorm te verhogen. Ook mensen zonder auto profiteren hiervan, rechtstreeks en onrechtstreeks via de belastingen die geheven worden op de auto.
 • Sabin Schoofs

  2 jaar geleden
  Schaf de bedrijfswagens af! Rechtvaardig en goed voor het miieu!
 • Willy Rams

  2 jaar geleden
  Aah, ne Kattenrug, prachtige en degelijke Volvo. Heel simpel en betrouwbaar. Zo worden ze niet meer gemaakt. Nu alles met Chipkes !!
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Prachtig, meer plaats voor mij op de weg. En al dat gehannes over 'neem DE fiets' .... waar staat die fiets dan, ik heb er geen. En oh ja, als er mij iemand zo'n Volvo PV444 kan bezorgen ... er kan hier altijd eentje bij.