Een Volkswagen-busje van het model T6.
Volledig scherm
Een Volkswagen-busje van het model T6. © AP

Meer dan 200.000 Volkswagen-busjes hebben mogelijk probleem met deuren: “Kunnen bij vriesweer onverwacht opengaan”

Bij wereldwijd meer dan 200.000 Volkswagen-busjes van het model T6 is er potentieel een probleem met de deurvergrendeling. Dat zegt de Duitse regulator.

 1. Nieuwe voedselcrisis in de maak? Van cordon bleu tot specerijen: lijst van teruggeroepen producten wordt steeds langer

  Nieuwe voedselcri­sis in de maak? Van cordon bleu tot specerijen: lijst van teruggeroe­pen producten wordt steeds langer

  Van smeersalades, cordon bleu en stoofvlees tot kookham en roomkaas: de lijst met producten die supermarkten op bevel van de Belgische voedselwaakhond FAVV uit de winkelrekken moesten terugroepen was in augustus en september opvallend lang. Er zat te veel van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide in, een pesticide die kanker kan veroorzaken. Al een jaar wordt er te veel van het product aangetroffen in Europees voedsel.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.