De getrokken auto kan ook met de voorste wielen in de lucht, meent Ford.
Volledig scherm
De getrokken auto kan ook met de voorste wielen in de lucht, meent Ford. © Patentschets Ford

Lege accu? Dankzij dit idee van Ford hoef je niet meer langs de laadpaal

Autofabrikant Ford werkt aan een opmerkelijke manier om de accu’s van elektrische auto’s op te laden. In de toekomst hoef je mogelijk niet meer te stoppen bij een laadpunt langs de weg, maar kun je jouw auto — tijdens het rijden — aan een ander voertuig koppelen om stroom te ‘tanken’.

47 reacties

 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Nog een goed idee : elke elektrische auto uitrusten met een trailer waarin een paard vervoerd wordt. Platte batterij ? Geen nood, paard uit de trailer en voor de auto spannen - met de luxekoets geraak je overal, weliswaar traag maar zuinig en efficiënt. Wel water genoeg voorzien en haver voor het paard.
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Dat elektrisch rijden alleen goed is, om wat rond de kerk te rijden mag nu toch al duidelijk zijn. Echt grotere afstanden afleggen lukt met de huidige techniek nooit.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Gewoon de batterij verwijderen en overal geraken, van de ene sleper naar de andere...dat gat in de markt noemt men nu "openbaar vervoer"...wat hebben we toch intelligente mensen rondlopen want het warm water keer op keer uitvinden betaald blijkbaar goed, het bewijs is groen!
 • Ivo Janssens

  2 maanden geleden
  Het idee om door een grote wagen te worden meegenomen noemt men een autobus, de lijn heeft er wel enkele van rondrijden.
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  Geert Tamsyn,niemand houd u tegen een E voertuig te kopen,mij hoef je niet te overtuigen.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Elke automobolist een elektrische wagen, maar hoeveel kost dat? "Batterij kost steeds minder”
  PREMIUM

  Elke automobo­list een elektri­sche wagen, maar hoeveel kost dat? "Batterij kost steeds minder”

  De Europese Commissie verbiedt vanaf 2035 de verkoop van voertuigen met een verbrandingsmotor en vanaf 2026 moeten alle bedrijfswagens in België emissieloos zijn. Over 10 à 15 jaar rijden we dus allemaal op elektriciteit. Maar wat betekent dat voor onze portemonnee? Autokenner Tony Verhelle maakt de rekensom. Verder legt auto-expert Joost Bolle uit hoe het voelt om elektrisch te rijden.