Joost Bolle geeft advies om je auto te beschermen tegen de vrieskou.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle geeft advies om je auto te beschermen tegen de vrieskou. © Getty Images/ rv

“Laat je auto niet warmdraaien op de oprit. Dat is slecht voor de motor”: de ultieme tips om je wagen te beschermen tegen de vrieskou

Na een aankondiging van warm lenteweer daalt het kwik weer even naar het vriespunt, en dus weet je best hoe je jouw auto goed kunt wapenen tegen stilstand en koude. Er worden veel trucjes gedeeld, maar die zijn niet allemaal even verstandig. Onze autojournalist Joost Bolle scheidt het kaf van het koren. “Het klopt niet dat je veel moet rijden om je batterij fit te houden.”

100 reacties

 • Philippe Heymans

  3 maanden geleden
  Alles wat warm is draait beter.. dus motor op temperatuur brengen kan nooit kwaad bij vriesweer, ook de transmissie warmt mee op. Een tiental minuten kost ook brandstof en de ectriekers hier verbuiken stroom van het net, dus juist hetzelfde. Het zal op da beetje uitstoot niet komen zeker als je ziet hoe Poetin zijn tanks en camions roken en ieder misile een pluimstaart van giftige rook achterlaat.
 • Johnny L Verhoeven

  3 maanden geleden
  Ik rij electrisch. De verwarming gaat automatisch aan 10 minuten voor ik vertrek. Bij vertrek, stekker uit, instappen en weg in een lekker warme wagen.
 • Joseph swaenen

  3 maanden geleden
  Als iedereen zijn garage zou gebruiken waarvoor ze eigelijk is gemaakt dan zijn er weinig of geen problemen. Mijn wagen nog nooit moeten warm draaien natuurlijk mijn vriend slaapt altijd binnen en dan hoef je de buren ook niet elke morgen te vergassen om 2 of 3 auto’s een half uur warm te laten draaien. Iedereen zou moeten weten dat we rijden met motoren die je start en dan op een rustige manier vertrekt zonder enig probleem.
 • Piet van Helsing

  3 maanden geleden
  De auto laten warmlopen op de autobaan als je naast een oprit woont is nog veel slechter.
 • Paul Boeie

  3 maanden geleden
  Auto laten staan tot hij ontdooid is , k moet toch niet weg .
 1. Je wagen online samenstellen? Onze auto-expert legt uit hoe je eraan begint én wat de valkuilen zijn
  PREMIUM

  Je wagen online samenstel­len? Onze au­to-ex­pert legt uit hoe je eraan begint én wat de valkuilen zijn

  Geen Autosalon op de Heizel dit jaar, en dus geen kans om rechtstreeks bij de dealers onder gunstige voorwaarden een nieuwe auto te kopen. Veel automerken pakken online wel uit met tal van promoties. Daarvoor kan je een auto samenstellen via een online configurator. Onze autojournalist Joost Bolle legt uit hoe je dat aanpakt zonder veel te veel geld uit te geven. “Online offertes zijn altijd duurder dan wat je bij de garagist krijgt.”