Heel wat wagens zijn besmeurd met stuifmeel. De volgende dagen kan daar nog saharazand bijkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel wat wagens zijn besmeurd met stuifmeel. De volgende dagen kan daar nog saharazand bijkomen. © ThinkStock

Hangt je auto vol met stuifmeel of saharazand? Zo maak je hem schoon zonder krassen en strepen

Hangt je auto vol stuifmeel en wil je hem wassen? Wacht dan best nog even. Vrijdag en zaterdag wordt er weer een grote aanvoer van saharazand verwacht, dat je wagen opnieuw vuil zal maken.  Daarna zal er dan wel een fikse wasbeurt nodig zijn natuurlijk. Hoe je dat best doet, waar je op moet letten en hoe je een vlekkeloos resultaat krijgt, vertelt Yves De Boeck, docent carrosserie bij Syntra Mechelen.

 1. PRIMEUR. Onze motorexpert test de BMW K1600GT: “Dit soort speelgoed voor octaanliefhebbers hoort bij de laatsten in zijn soort”
  PREMIUM

  PRIMEUR. Onze motorex­pert test de BMW K1600GT: “Dit soort speelgoed voor octaanlief­heb­bers hoort bij de laatsten in zijn soort”

  BMW’s K1600GT is één van de zwaarste toermotoren op de markt. Het gewicht, de power, de uitrusting… Je kan enkel in superlatieven praten. Maar intussen is het al elf jaar geleden dat de originele motor de titel ‘Bike of the Year’ won. BMW geeft de motor dan wel een facelift, maar onze motorexpert Arno Jaspers vraagt zich af of dit soort overkill in 2022 nog wel relevant is: “Een toermotor met een 1.600 cc zescilinder, die kan binnenkort in het rijtje naast V12 Formule 1-wagens met sigarettenreclame.”
 2. Onze auto-expert test de ‘goedkoopste nieuwe auto per zitplaats’: “Dacia Jogger is een buitenkans voor wie status aan zijn laars lapt”
  PREMIUM

  Onze au­to-ex­pert test de ‘goedkoop­ste nieuwe auto per zitplaats’: “Dacia Jogger is een buitenkans voor wie status aan zijn laars lapt”

  Onze auto-expert Joost Bolle kroop achter het stuur van de nieuwe Dacia Jogger. Enthousiast deelt hij zijn bevindingen van de rit met deze ‘crossover’ en opvolger van de Dacia Logdy. “Een buitenkans voor wie status aan zijn laars lapt, zo goedkoop mogelijk wil rijden met iets dat zeer correct is, én indien nodig zeven passagiers meeneemt.” Bolle zet voor jou de voor- en nadelen van deze wagen op een rij.