Motorexpert Arno Jaspers test de Chinese adventure bike CFMOTO 800MT.
Volledig scherm
PREMIUM
Motorexpert Arno Jaspers test de Chinese adventure bike CFMOTO 800MT. © rv / Gregory Van Gansen

GETEST. Hoe goed scoort de eerste Chinese Adventure Bike? “Qua sturen en remmen speelt de 800MT mee op het hoogste niveau”

CFMOTO is een ontwakende reus in de motorsector. Het Chinese merk bouwt al lange tijd componenten voor verschillende grote merken en groeide op amper tien jaar tijd zelfs uit tot wereldleider bij de quads. Nu CFMOTO ook een eigen gamma motorfietsen presenteert, was onze motorexpert Arno Jaspers er als eerste bij om de 800MT, een avontuurlijke hoogpoter, te testen: “De looks, prestaties en uitrusting van deze KTM-kopie stijgen boven het prijskaartje uit. Al zijn er ook een paar dooddoeners.”

 1. Onze motorexpert bespreekt de plus- en minpunten van de Triumph Tiger 1200: “De Britten doen weer mee in de topklasse”
  EXCLUSIEF GETEST

  Onze motorex­pert bespreekt de plus- en minpunten van de Triumph Tiger 1200: “De Britten doen weer mee in de topklasse”

  De Tiger 1200 is Triumph’s nieuwe topmodel in het Adventure segment. Deze populaire klasse wordt al jarenlang gedomineerd door de BMW R 1250 GS, dus de Britten hadden een duidelijk doel voor ogen. Meer pk’s, minder gewicht, een completere uitrusting én een voordeliger prijskaartje. Maar vertalen die betere specificaties op papier zich ook in betere prestaties op asfalt of op grindwegen? Onze motorexpert Arno Jaspers trok naar Portugal voor een primeurtest met de krachtigste Tiger.
 2. EXCLUSIEF. “Als de Duitsers hier een iets lichtere variant van uitbrengen, ontploft de markt voor elektrische tweewielers”: onze motorexpert test de BMW CE 04
  PREMIUM
  Getest

  EXCLUSIEF. “Als de Duitsers hier een iets lichtere variant van uitbrengen, ontploft de markt voor elektri­sche tweewie­lers”: onze motorex­pert test de BMW CE 04

  BMW werkt al tien jaar aan een elektrische scooter en nu is het menens. De CE 04 is de eerste elektrische scooter van de Duitsers die in massaproductie gaat en die je mag vergelijken met scooters in het 400cc-segment. Onze motorexpert Arno Jaspers kon de CE 04 in primeur uitproberen: “BMW vertaalt haar ervaring van de elektrische auto’s naar een apart gestileerde stadsscooter voor early adopters. Maar even interessant: over anderhalf jaar volgt er al een tweede.”