Motorexpert Arno Jaspers is niet overtuigd van de NIU MQI GT Evo.
Volledig scherm
PREMIUM
Motorexpert Arno Jaspers is niet overtuigd van de NIU MQI GT Evo. © rv

GETEST. De eerste elektrische 125cc: “De flinke minpunten maken hem veel minder aantrekkelijk, zelfs met het voordelige prijskaartje”

De NIU MQI GT Evo lijkt op papier de scooter waar België op wacht. Maar helaas, dat is louter theorie, want de test van onze motorexpert Arno Jaspers draaide helemaal anders uit: “De beloftes die deze scooter op papier maakt, komen er op asfalt nooit uit.”

 1. Klopt het dat je minder snel misselijk wordt als je zelf rijdt? En bestaan er hulpmiddeltjes voor passagiers?

  Klopt het dat je minder snel misselijk wordt als je zelf rijdt? En bestaan er hulpmiddel­tjes voor passagiers?

  De vakantie nadert en daarmee ook het reisseizoen. Misschien ben jij de auto zelfs al aan het inladen voor een lange rit naar een exotischer oord. Of behoor jij tot de reizigers van wie de maag al omkeert bij de gedachte aan een hobbelige bergrit? In dat geval wordt het hoog tijd om je wagenziekte aan te pakken. Hoe je dat doet? Wij vroegen het aan HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters.
 2. Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? “Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel”
  PREMIUM

  Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? “Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel”

  Als beginnend bestuurder moet je diep in je portemonnee tasten. Niet alleen betaal je voor de aanschaf, inschrijving en verzekering van je voertuig, ook de kosten van de rijopleiding en het examen kunnen oplopen. Maar zou een motorrijbewijs dan goedkoper zijn dan eentje voor de auto? Onze motorexpert Arno Jaspers vergeleek de regeling voor een rijbewijs categorie A en categorie B. “Wie denkt dat 1.500 euro veel is voor de formule met 20 lesuren van de autorijschool, kan zich maar beter haasten.”