Ferrari SF90 in Vantablack.
Volledig scherm
Ferrari SF90 in Vantablack. © Varryx

Ferrari gebruikt camouflageverf die zo zwart is dat al het licht wordt geabsorbeerd

Als autofabrikanten gaan testrijden met een nieuw model, voorzien ze dat vaak van camouflage. Ferrari lijkt onlangs het gebruik van Vantablack te hebben getest, een verf die zo zwart is dat er geen licht door wordt weerkaatst.

5 reacties

 • Thierry Germonpre

  4 maanden geleden
  Absorbeert de verf ook radar signalen?
 • ivo torfs

  4 maanden geleden
  En moet die dan ook met lichtabsorberend geld betaald worden ?
 • pietje aalbers

  4 maanden geleden
  Matte verf vergroot het oppervlak met een factor 200 t.o.v. hoogglanzend. Bij een extreem lichtabsorberende kleur zal dit nog groter zijn. Als het licht geabsorbeerd word, dan wordt ook de zonnewarmte geabsorbeerd. Niet zo slim om toe te passen op een auto. Ten minste het dak moet hoogglanzend zijn om geen buitenmaatse airconditioning nodig te hebben.
 • Kurt Lingon

  4 maanden geleden
  In mijn streek rijdt er ook een Volvo rond met een dergelijke verf, met gele accenten. Het is echt vreemd, net of de auto een vacht/pels heeft als did in beweging is omdat die niets reflecteert.
 • Sus Peters

  4 maanden geleden
  Dat zal de veiligheid van zo een snelle wagens er niet op verbeteren, alleen felle kleuren voor zoiets.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).