AFP - REUTERS - DPA
Volledig scherm
© AFP - REUTERS - DPA

Europese Commissie beboet Duitse automakers met 875 miljoen euro wegens kartelvorming

De Europese Commissie beboet autoproducenten BMW, Volkswagen, Audi en Porsche met totaal bijna 875,2 miljoen euro vanwege kartelvorming. Alle producenten hebben toegegeven dat zij deel uitmaakten van de groep waarin afspraken werden gemaakt over de uitstoot van het schadelijke stikstofoxide (NOx) in dieselauto’s. 

12 reacties

 • Renaat Moerman

  3 weken geleden
  Ik vind het sowieso ongelooflijk dat die stinkende mazoutstoven op wielen nog verkocht mogen worden. Hopelijk worden de fossiele brandstoffen nog veel duurder.
 • hein demeyer

  3 weken geleden
  Dit is ongeveer 1,25 € per wagen bij te tellen dit en volgend jaar .
 • Hugo hofmans

  3 weken geleden
  Europa is weer bezig, de vrije markt dwarsbomen en de consument is er weer de dupe van. Houd u eerst bezig met de échte problemen, de gezondheidscrisis !
 • Hans De Lille

  3 weken geleden
  Auto’s gaan weer wat duurder worden. Goe bezig EU !
 • Vaneylen Pierre

  3 weken geleden
  Toch gemakkelijk als ze zo de euro-aristocraten hun vlaai kunt laten verdienen. Grote bedrijven mogen wel fusioneren. Als het maar geld in't laadje (reuze lade) brengt.
 1. 16,3% minder nieuwe auto's in juni: deze wagens verkochten desondanks goed
  HLN Drive

  16,3% minder nieuwe auto's in juni: deze wagens verkochten desondanks goed

  De markt voor personenauto’s heeft nog steeds te lijden onder het tekort aan halfgeleiders (een elektronisch onderdeel dat gefabriceerd wordt uit enkele zeldzame grondstoffen. Ze vormen de basis voor de geheugen- en processorchips, red.) dat al enkele maanden een aantal bedrijfstakken in de hele wereld treft. Dit tekort heeft gevolgen voor de productie van nieuwe voertuigen en verlengt de leveringstermijnen. HLN Drive ging door de cijfers.