Een Ferrari Roma.
Volledig scherm
Een Ferrari Roma. © EPA

Europa spaart merken als Ferrari en Lamborghini niet bij overgang naar elektrische auto

Ook chique sportautomerken als Ferrari en Lamborghini moeten binnen vijftien jaar stoppen met het maken van brandstofauto's, houdt de Europese Commissie vol. Zij wil voor deze kleine fabrikanten voorlopig geen uitzondering meer maken, zoals Italië graag zou willen.

49 reacties

 • Alain Van Damme

  1 maand geleden
  De waanzin gaat verder...
 • Eric Servaes

  1 maand geleden
  Europa maakt meer kapot dan lief is. Ferrari en Lamborghini zijn beroemd om hun V12 motoren. Als je daar 1 maal mee gereden heb weet je wat dat betekent. Emoties en kippenvel. Ik heb het geluk gehad om met zulke bolides te mogen rijden. Dan wil je geen electrisch speelgoed autootje zoals Tesla. Forza Ferrari … Cavalino Rampante
 • pieter Van Ceunebroeck

  1 maand geleden
  Een eli wagen trekt mss snel op, maar mijn hartslag verandert geen sikkepit! De fun van het rijden is weg en als je alles bekijkt wat vaderke staat ons opdringt wordt het een leven zonder veel kleur!
 • Thomas Delaet

  1 maand geleden
  Als Porsche en Tesla een elektrische wagen kunnen bouwen, waarom zou Ferrari dat niet kunnen?
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Pieter Vandenberghe, Frans Timmermans zal zich de les niet laten lezen door een dwerg als Tsjechië (21 stemmen op 705 in het EP), Skoda is al aan het elektrificeren. De consument heeft soms een duwtje nodig om 125 jaar vastgeroeste gewoontes te veranderen.