Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Europa presenteert straks nieuwe uitstootnormen, landen met grootste auto-industrie verzetten zich fel

De Europese Unie kondigt naar verwachting vandaag nieuwe emissiedoelstellingen aan die de verkoop van verbrandingsmotoren in 2035 onmogelijk maakt. De Franse en Duitse regeringen proberen die maatregel uit alle macht uit te stellen. 

46 reacties

 • Fonny Labie

  16 uur geleden
  Eerst vanuit eurpa zorgen dat vervuilende vliegtuigen, schepen, fabrieken, gascentrales, bruinkoolcentrales enz. onmiddelijk aan banden worden gelegd dit zou goed zijn voor meer dan 80% vervuilende uitstoot. Dan eens kijken naar de mensen hun vervoer om te gaan werken
 • Peter Schelkens

  1 week geleden
  Zorg dat we milieu vriendelijker kunnen rijden maar ram die E auto niet door onze strot. Het grootste probleem is dat we met te veel op deze planeet zijn.
 • Willy Bogaert

  1 week geleden
  Pak eerst de 80% van de grootste vervuilers aan , daar is nog geen auto bij . Met de vervuiling van één vliegticket kan ik een jaar rijden ,we gaan dan ook niet op reis met het vliegtuig om die reden . We worden gewoon bedrogen waar we bij staan door Europa en de politiek . Het einde is in het zicht van het gepruts ,de mensen beginnen het te zien . Men kent alleen maar woorden als taxen en boetes .
 • pieter vandenberghe

  2 weken geleden
  Co2 uitstoot van onze wagens is minder dan 10% van onze totale uitstoot, en 100% elektrificatie zal dus goed zijn (theoretisch) voor 5% minder uitstoot in Europa, of 1% op wereldschaal. Als het green deel plan van Europa slaagt zullen we over 30 jaar vaststellen dat we: De aarde hebben leeggeroofd voor zeldzame materialen, kinderarbeid & uitbuiting tewerkstellingen, globale watervervuiling hebben veroorzaakt, onze economieën gedecimeerd. en vooral: de natuur zijn gang is gegaan.
 • ingrid grieten

  2 weken geleden
  De Europese Unie heeft wederom een onhaalbaar doel voor ogen waarmee ze vooral hun eigen onkunde en onbekwaamheden etaleren en bevestigen. Zonder een degelijk alternatief te hebben iets gaan afschaffen verzint de grootste dorpsgek nog niet.