Een elektrisch aangedreven Mercedes op het autosalon van Genève.
Volledig scherm
Een elektrisch aangedreven Mercedes op het autosalon van Genève. © REUTERS

Energieprof Université de Liège door de bocht: elektrische auto al bij 378.843 kilometer groener

De aan de universiteit van Luik verbonden hoogleraar Damien Ernst berekende onlangs dat een elektrische auto pas na 700.000 kilometer milieuvriendelijker wordt dan een auto die op fossiele brandstof rijdt. Het kwam de knappe kop op flink wat tegengas te staan. Ernst heeft zijn calculatie nu flink bijgesteld, maar komt nog steeds op een duizelingwekkend hoog aantal omslagkilometers.

85 reacties

 • james vroman

  3 jaar geleden
  dikke zever in Nederland rijden al tesla 's rond als proef met een waterstof tank ingebouwd die voor de elektriciteit zorgt ..en 1000 km rijwijdte hebben ...
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Anna Vandenberg, hebt u al eens gezien welke ravages olieboorputten en -platformen aanrichten? En de duizenden km. pijpleidingen? En de al dan niet zinkende olietankers? We moeten zo rap mogelijk van de brandstofwagens af, en de elektrische auto is momenteel het enige realistische alternatief.
 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  anna vandenberg, dan bent u goed bezig (zonder sarcasme). Vraagje : is kindergeld geen vorm van subsidie? Ik ben daar niet op tegen, voor alle duidelijkheid. En zelf stem ik ook niet op Groen.
 • Marc Puystiens

  3 jaar geleden
  Geen enkele auto haalt zoveel km's. Dus kan dus niet aan een brandstofauto? Er is nog veel werk aan de winkel dunkt mij.
 • rita vdbergh

  3 jaar geleden
  Ronny Ooijen, ik ben tegen alle vormen van subsidies, ik ben tegen overconsumptie, ga nooit naar winkelcentra, neem het openbaar vervoer naar steden uit respect voor de stadsbewoner, ga niet naar de goedkope rommel winkels, koop duurzaam en plaatselijk en doe korte afstanden altijd met de fiets. Ik ben eenmaal op reis geweest, heb ervan genoten maar ik had de centen beter kunnen gebruiken en mijn kinderen gaan evenmin op reis, ze genieten thuis van hun vakantie. Groen is geen milieu partij.