thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Elke dag 45 auto’s gestolen in ons land

In België worden gemiddeld 16.500 wagens per jaar gestolen, wat overeenkomt met 45 auto’s per dag. Op de gewogen Europese ranglijst staat ons land daarmee op de negende plaats.

9 reacties

 • Marc Van der Vloedt

  1 maand geleden
  Handen af (van andermans/andervrouws spullen) ! ...en met dat "besef" zal het "AL" veel moeilijker rijden zijn ook.
 • roger van bael

  1 maand geleden
  En je moet niet denken dat je met een er beter van afkomt
 • Kurt Missotten

  1 maand geleden
  Is nochtans niet moeilijk om een FIDO Authenticator te gebruiken in een wagen zodat hij enkel en alleen start met facial recognition, fingerprint of digitale sleutel. De auto wordt onbruikbaar zonder. Een systeem dat je zelf kan activeren om je wagen te tracken… ga zo maar verder. Ze kunnen hem dan enkel nog gebruiken voor de onderdelen. En die kunnen ze zelfs ook een digital id geven zodat ze traceerbaar worden. Zou een none issue moeten zijn.
 • Paul Boutsen

  1 maand geleden
  Geen enkele prioriteit voor onze politici, ze hebben immers hun wagens zelf niet betaalt. Maar rij maar eens 2km/h te snel, dan zware boete, tenzij je zonder handen op het stuur aan het tokkelen was op je smartphone...op de fiets.
 • Luc Hermans

  1 maand geleden
  Het is misgelopen met de grenzen te openen. Respect voor autoriteit is helemaal verdwenen. Controle terug aan grenzen en die boefjes kunnen niet reizen om te stelen.
 1. Rij je met diesel of gebruik je je wagen ook voor het werk? Dan betaal je meer voor je autoverzekering
  Independer

  Rij je met diesel of gebruik je je wagen ook voor het werk? Dan betaal je meer voor je autoverze­ke­ring

  De prijs van je autoverzekering is afhankelijk van veel factoren. Zo speelt het type brandstof een steeds belangrijkere rol. Ook wie zijn wagen gebruikt voor professionele doeleinden, betaalt wellicht meer. Of je al dan niet meer betaalt wanneer je over een afgesloten parkeerplaats beschikt, verschilt dan weer van verzekeraar tot verzekeraar. Independer.be somt enkele factoren op die je autoverzekering goedkoper (of net duurder) maken.