De elektrische Hummer.
Volledig scherm
De elektrische Hummer. © GMC

Elektrische Hummer komt mogelijk naar Europa

De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) overweegt om de elektrische variant van zijn bekende terreinwagen Hummer ook in Europa te gaan verkopen, zo melden bronnen aan persbureau Bloomberg. GM wil met elektrische voertuigen, zoals ook die van het merk Cadillac, weer groter worden op het continent. Daar vertrok het in 2017 na de verkoop van het merk Opel bijna volledig.

 1. Ford start onderhandelingen met vakbonden over verlies van banen in Europa
  5

  Ford start onderhande­lin­gen met vakbonden over verlies van banen in Europa

  De Amerikaanse autobouwer Ford heeft voor toekomstige productie van elektrische wagens in Europa de voorkeur gegeven aan zijn fabriek in het Spaanse Valencia ten nadele van zijn site in het Duitse Saarlouis. De productie in de fabriek in Saarlouis zal tegen het midden van dit decennium stopgezet worden, zo heeft Ford woensdag bekendgemaakt. Ford start ook onderhandelingen met de vakbonden over een “significant” verlies van banen in zijn Europese fabrieken, omdat voor de bouw van elektrische wagens nu eenmaal minder mankracht nodig is.
 2. Steenrijke sjeik maakt waanzinnige Hummer van 14 meter lang
  Play

  Steenrijke sjeik maakt waanzinni­ge Hummer van 14 meter lang

  Een autogekke sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten kan nu rondrijden in ‘s werelds grootste Hummer. Hij was al recordbezitter met 718 terreinwagens, maar daar stopte zijn grootheidswaanzin niet. Want nu heeft hij ook een Hummer van maar liefst 14 meter lang. Het monsterlijke gevaarte op vier wielen is tevens 6,6 meter hoog en heeft een badkamer en een ruimte om gasten te ontvangen. De Hummer wordt op dezelfde manier bestuurd als alle andere wagens, maar krijgt toch iets meer bekijks. Je hoeft geen schrik te hebben om dit monsterlijke voertuig binnenkort tegen te komen, want de wagen is enkel te zien in het Off Road History Museum in Dubai.