Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Steven Richardson

Elektrische auto nog altijd 10.000 euro duurder: prijsverschil zal niet snel verdwijnen, zeggen experts

De verkoop van elektrische auto’s zit al langer in de lift, en elektrisch rijden zou steeds haalbaarder worden. Elektrische auto’s worden immers almaar goedkoper. Maar dat blijkt niet uit de cijfers die onderzoeksbureau Jato Dynamics onder de loep nam. Deze tonen immers dat elektrische auto’s duurder worden en dat het prijsverschil met de jaren oploopt. Het verhaal achter de cijfers.

79 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  In Noorwegen is enkele maanden geleden nog een waterstofpomp ontploft, zo veilig is H2. Overschot aan groene elektriciteit kan gebruikt worden om EV op te laden i.p.v. een energieverspillende (rendement 30 %), peperdure en risicovolle omweg via H2 te maken. In Nederland hebben 1000den Tesla-rijders al een contract met Tennet om bij te dragen tot het wegwerken van pieken en dalen in de productie van groene stroom.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @GeertTamsyn ,je spreekt jezelf tegen.Windmolens stilleggen?.Nu juist daarom gaat men waterstof aanmaken en zullen ze niet moeten stilgelegd en daar wind nog steeds gratis waait zal uiteindelijk geen grote kost zijn nietwaar.Overigens waterstof tanken gevaarlijk?.Nog nooit een installatie gezien zeker ,je mag nog de onhandig-ste zijn op de wereld met twee linker handen ,je zal niks verkeerd kunnen doen,net zo min dan LPG tanken
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Waterstof maken kost niks? Is uw elektriciteit dan gratis, Raf Peeters? Wend die elektriciteit dan rechtstreeks aan i.p.v. een omweg via waterstof te maken die u drie keer zoveel elektriciteit kost. H2-gas is tien keer lekgevoeliger en explosiever dan LPG, het ontploft al door simpel contact met lucht, niet eens een vonk of vlam nodig. Je mag er niet mee in een ondergrondse of gesloten parking. En dat laten tanken door miljoenen niet altijd even handige chauffeurs? Neen, dank u.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @willem merken ,waterstof maken kost niks in wezen ,wind genoeg en zon is er ook,daarom gaan ze aan de Belgische kust waterstof produceren ,nu gaat de opgewekte energie fluiten en een bom waterstof ,nu ja zei men van LPG ook ,niks gevaarlijk aan,maar de vooroordelen zijn er steeds ,in ieder geval zal er waterstof komen hoe dan ook ,want E rijden allemaal is totaal niet te verwezenlijken en hoe sneller het komt des te beter,ecologische afdruk waterstof is pas milieu vriendelijk,E wagen niet
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Willem Merken, de groene energie was al op omdat die constant stilgelegd wordt ten voordele van de kerncentrales.