Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Steven Richardson

Elektrische auto nog altijd 10.000 euro duurder: prijsverschil zal niet snel verdwijnen, zeggen experts

De verkoop van elektrische auto’s zit al langer in de lift, en elektrisch rijden zou steeds haalbaarder worden. Elektrische auto’s worden immers almaar goedkoper. Maar dat blijkt niet uit de cijfers die onderzoeksbureau Jato Dynamics onder de loep nam. Deze tonen immers dat elektrische auto’s duurder worden en dat het prijsverschil met de jaren oploopt. Het verhaal achter de cijfers.

79 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  In Noorwegen is enkele maanden geleden nog een waterstofpomp ontploft, zo veilig is H2. Overschot aan groene elektriciteit kan gebruikt worden om EV op te laden i.p.v. een energieverspillende (rendement 30 %), peperdure en risicovolle omweg via H2 te maken. In Nederland hebben 1000den Tesla-rijders al een contract met Tennet om bij te dragen tot het wegwerken van pieken en dalen in de productie van groene stroom.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  @GeertTamsyn ,je spreekt jezelf tegen.Windmolens stilleggen?.Nu juist daarom gaat men waterstof aanmaken en zullen ze niet moeten stilgelegd en daar wind nog steeds gratis waait zal uiteindelijk geen grote kost zijn nietwaar.Overigens waterstof tanken gevaarlijk?.Nog nooit een installatie gezien zeker ,je mag nog de onhandig-ste zijn op de wereld met twee linker handen ,je zal niks verkeerd kunnen doen,net zo min dan LPG tanken
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Waterstof maken kost niks? Is uw elektriciteit dan gratis, Raf Peeters? Wend die elektriciteit dan rechtstreeks aan i.p.v. een omweg via waterstof te maken die u drie keer zoveel elektriciteit kost. H2-gas is tien keer lekgevoeliger en explosiever dan LPG, het ontploft al door simpel contact met lucht, niet eens een vonk of vlam nodig. Je mag er niet mee in een ondergrondse of gesloten parking. En dat laten tanken door miljoenen niet altijd even handige chauffeurs? Neen, dank u.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  @willem merken ,waterstof maken kost niks in wezen ,wind genoeg en zon is er ook,daarom gaan ze aan de Belgische kust waterstof produceren ,nu gaat de opgewekte energie fluiten en een bom waterstof ,nu ja zei men van LPG ook ,niks gevaarlijk aan,maar de vooroordelen zijn er steeds ,in ieder geval zal er waterstof komen hoe dan ook ,want E rijden allemaal is totaal niet te verwezenlijken en hoe sneller het komt des te beter,ecologische afdruk waterstof is pas milieu vriendelijk,E wagen niet
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Willem Merken, de groene energie was al op omdat die constant stilgelegd wordt ten voordele van de kerncentrales.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. In deze segmenten zijn elektrische wagens voordeliger dan hun benzine- en dieselconcurrent
  HLN Drive

  In deze segmenten zijn elektri­sche wagens voordeli­ger dan hun benzine- en dieselcon­cur­rent

  Is een elektrische wagen nu goedkoper dan eentje met benzine- of dieselmotor? Het is een vraag die heel wat consumenten zich stellen. EV’s hebben dan wel een duurdere aankoopprijs, maar ze hebben minder onderhoud nodig. Daarnaast is elektriciteit ook goedkoper dan brandstof en verleent de overheid in bepaalde gevallen steun. Wanneer komt elektrisch goedkoper uit? HLN Drive ging op onderzoek.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.