De Ford Fiesta.
Volledig scherm
De Ford Fiesta. © Ford

Dit zijn de 10 beste tweedehands auto's met 100.000 kilometer of meer op de teller

Het kopen van een tweedehands auto kan een flinke uitdaging zijn. Welk model te kiezen? Volgens het Britse What Car? zijn dit alvast de meest betrouwbare occasies wanneer ze meer dan 100.000 kilometer hebben gereden. Ook noemen we nog drie auto's die je beter niet tweedehands kunt kopen.

49 reacties

 • Johan Vos

  3 jaar geleden
  Rij-carriere begonnen met een 220S van 1964=oerdegelijke wagen. Daarna oa VW 411 en Golf1=constant problemen. Daarna 35 jaar Honda's met automaat en nooit enig probleem. Dan terug VW product met DSG = bak stuk op 62000km en terug op 70000km=terug Japanner gekocht. Heb ook nog, nu een oldtimer, 190S=er gaat constant iets kapot al heeft hij nog maar 110000km. Ook nog een Renault RS met nu 100000km=geen enkel probleem en is nog in nieuwstaat
 • Stefan De Mey

  3 jaar geleden
  Ik rij met een Opel Astra GTC,uit bouwjaar 2005,een van de eerste op lijn geproduceerde wagens,in elkaar gezet in het Duitse Rüsselsheim,heb nu ongeveer 110.000 km gereden in 14j,zijn wel weinig kilometers natuurlijk,maar heel betrouwbaar tot nu toe,heeft mij nog niet in de steek gelaten,is er 1 met automatische versnellingsbak,manueel schakelen,of volautomatisch in stand D + sportstand voor hogere toeren te maken,kwaliteit,wordt bereikt door de monteurs op de werkvloer.
 • Georges Cannoot

  3 jaar geleden
  Ik rij reeds veertig jaar met Citroën en heb telkens zowat tussen de 250.000 en 300.000km gereden met elke wagen. Een goede “garagist” is ook bepalend voor de betrouwbaarheid! Ik hecht geen belang aan deze test van betrouwbaarheid.
 • DIRK RASSCHAERT

  3 jaar geleden
  Rij nog steeds met mijn klein tankje van een Zafira model 2001 die ik in 2006 gekocht heb met toen 106000 km op de teller, nu 250000. Veel heb ik er per jaar niet mee gereden. Motorisch nog nooit kosten gehad. Ooit eens moeten terugkeren naar keuring omdat de laatste rubberen ring van de ophanging van mijn uitlaat versleten was! Verder tot hij uiteenvalt!!!! Heb reeds met Renault, Fiat, Alfa Romeo en Opel gereden, nog nooit problemen gehad!? Ligt er misschien ook aan hoe men er mee rijdt?
 • Guy De Coster

  3 jaar geleden
  Moet met een korrel zout genomen worden, de beste auto en betrouwbaarste is eerder eentje die de 400.000 kms goed doet... In vroegere recenties was de Volvo de beste auto ?.. ik koop alleen japanse merken, altijd robust en anders nog rijdbaar mits een kleine reparatie, vroeger altijd Mitsubishi, zeer hard... nu om de mooiere modellen Mazda, Toyota
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.