Byron Soulopoulos, voorzitter van de Tesla Owner Club Belgium, met partner Kelly Van Eekel, event manager van de club.
Volledig scherm
PREMIUM
Byron Soulopoulos, voorzitter van de Tesla Owner Club Belgium, met partner Kelly Van Eekel, event manager van de club. © Photo by Xavier Piron / Photo News

Dit jaar al 1.500 Belgische Tesla-rijders erbij: wie zijn ze en wat drijft hen naar de ‘dure’ batterijbolide?

Nooit verkocht Tesla meer wagens dan tijdens het afgelopen kwartaal. Wereldwijd rolden van begin april tot juli ruim 200.000 volledig elektrische bolides uit de fabriek van Elon Musk. In ons land kwamen er dit jaar al bijna 1.500 Tesla-rijders bij. Tesla Owners Club Belgium telt ondertussen al 8.106 leden van Tesla-rijders, en is daarmee ‘s werelds grootste, na Noorwegen. Wie zijn de Vlaamse bezitters van zo’n hippe stekkerwagen? Waarom kozen ze voor de prijzige Amerikaan? En hoe tevreden zijn ze erover? Vier Tesla-rijders aan het woord.

129 reacties

 • Jorn Champagne

  3 maanden geleden
  Ja heel mooi, tot iedereen een elektrische auto heeft en dan komt de nieuwe belastingen op deze wagens en dan wordt het betalen.
 • Pierre Vaneylen

  3 maanden geleden
  De verliezen voor de staat moeten door de andere weggebruikers opgehoest worden. Een nieuwe belsting(en) zullen wel zeer snel in de maak zijn. De staat laat die miljarden niet zomaar liggen.
 • piet devlieger

  3 maanden geleden
  Dat je graag een Tesla wil, daar kan ik inkomen. Maar al dat gekoketteer met die elektrische auto's - en vooral met Tesla - begrijp ik niet. Dat je een mooie en goede auto (hetgeen ik niet vind van Tesla) kan kopen is prima maar het lijkt wel alsof die Teslarijders rondlopen als iemand die net een medaille gekregen heeft. Ik heb ook een mooie auto maar om daarom rond te paraderen als een haan in een kippenhok is niet mijn ding.
 • mark germanus

  3 maanden geleden
  Iedereen verplichten van een elektrische wagen te kopen is totaal de verkeerde politiek. Een groot gedeelte van de mensen zullen dit niet kunnen omdat ze de financiele middelen niet hebben. Het resultaat zal zijn één grote chaos, want wees gerust het openbaar vervoer zal er niet op verbeteren. En de staat zal minder inkomen hebben
 • Farid Azuzzi

  3 maanden geleden
  dieselauto's versneld verbieden daarna de benzine wagens ...