Powerdale
Volledig scherm
© Powerdale

Dit is het profiel van de Belgische EV-rijder

De gemiddelde bestuurders van een elektrische wagen in ons land zijn 46-jarige mannen die in een Tesla, BMW of Nissan rijden. Ze leggen gemiddeld 90,4 km per dag af, en laden in 1 op de 3 gevallen thuis op aan een normaal stopcontact. Het zijn maar enkele van de meest opmerkelijke resultaten van het onderzoek dat Powerdale de voorbije maanden in samenwerking met de VUB liet uitvoeren bij de Belgische e-drivers.

8 reacties

 • Ivan Godefroot

  2 jaar geleden
  zijn hier precies geen gewone arbeiders of bedienden.... allee, wie kan er nu een eletrieke wagen veroorloven.... met dat bedrag kan er ik 2 wagens kopen en nog 5 of 6 jaar (300.000km) tanken enz...
 • Dirk Geuns

  2 jaar geleden
  Elektrische wagens om rond de kerktoren te rijden en voor de rest met waterstof auto's. Uitrollen die handel, maar dan moet je investeren en niet eerst het kip of het ei vraagstuk proberen op te lossen.
 • Raf Aerts

  2 jaar geleden
  @Dirk Apostels Dit kan rechtstreeks via een wallbox met backend of door een kWh-meter voor het laadpunt.
 • Vandaele jiji

  2 jaar geleden
  Grappig, ik ben een supergemiddelde EV rijder... doe wel maar 60km per dag ondertussen al iets meer dan een jaar, voor de rest voldoe ik aan het profiel... Ik laad gratis thuis via zonnepanelen en gewoon stopkontakt. Nog nooit zo goedkoop gereden.
 • Jonas Peulemans

  2 jaar geleden
  Ik laad mijn Tesla Model X dagelijks op in de garage waar ik een snellader heb. Heb 88 zonnepanelen en haal hier 32000kwh uit per jaar. In gebruik de meeste strool om mijn Tesla op te laden.