Over gans 2021 waren al 107.869 van de 321.261 in België verkochte nieuwe vierwielers — of een stevige 33,5% — deels of volledige batterij-gedreven.
Volledig scherm
PREMIUM
Over gans 2021 waren al 107.869 van de 321.261 in België verkochte nieuwe vierwielers — of een stevige 33,5% — deels of volledige batterij-gedreven. © Shutterstock

Diesels dalen pijlsnel, tweedehands en elektrische wagens vliegen de deur uit: dit zijn alle cijfers en de meest verkochte modellen op de markt

Al 33,5% — of 1 op 3 — van alle wagens die dit jaar verkocht werden, is (minstens deels) elektrisch aangedreven. Dat is dubbel zoveel als in 2020. Zo blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio: “Tegen 2030 rijden op de Belgische wegen makkelijk 1,4 miljoen elektrische wagens rond.” Waarom worden zo weinig nieuwe wagens ingeschreven? Welke elektrische en hybride wagens worden het meest verkocht? En wat gebeurt er op de tweedehandsmarkt? Een overzicht van alle cijfers.

  1. Rijden we binnenkort met zijn allen op waterstof? “Je kan er zelfs al eentje kopen”, zegt onze auto-expert
    PREMIUM

    Rijden we binnenkort met zijn allen op waterstof? “Je kan er zelfs al eentje kopen”, zegt onze au­to-ex­pert

    De elektrische auto of ‘EV’ wordt beschouwd als de meest milieuvriendelijke manier van autorijden omdat hij een zogenaamde ‘nulemissie’ heeft: geen reststoffen uit de uitlaatpijp. Maar hij is niet alleen. Ook de waterstofauto stoot niets uit dat schadelijk is. Utopie of dichterbij dan je denkt? Onze auto-expert Joost Bolle informeert je in zes vragen en evenveel antwoorden.