Viehmann
Volledig scherm
© Viehmann

Deze negen moderne auto's roesten het snelst

Het roestspook is terug doordat een aantal merken flink bezuinigt op corrosiepreventie. De negen auto's die het snelst roesten zijn de Citroën C4 en Cactus, Ford Ecosport, Focus en S-Max, Honda Civic, Kia Stonic, Nissan Leaf en Qashqai en de Subaru XV.

177 reacties

 • Paul Hendriks

  2 jaar geleden
  14 jaar met een fiat panda gereden en 265000 km gedaan, niks roest.
 • Johan Verbiest

  3 jaar geleden
  Hier Hyundai i20 8 jaar en fiat 500 7 jaar beide staan altijd buiten en hebben niks roest,dus die testen neem ik met een korreltje zout..
 • Bart Vanlierde

  4 jaar geleden
  @mark statham, hier een peugeot partner tepee van 9 jaar oud, in weer en wind buiten in Nieuwpoort (ant zéétje) nergens een spatje roest te vinden. denk da elke auto kan gaan roesten (het is en blijft staal), bv een steentje op de autostrade die aan de binnenkant van de wielkast door de lak kras en begint te roesten, of op de motorkap....
 • John De Smedt

  4 jaar geleden
  In de jaren 70 koste een Mercedes al zeker de helft meer dan een doorsnee gezinswagen maar roesten deed ie even snel hoor, bestuurderszetel die door de bodem zakte of achterlichten die eruit vielen,de wielkassen achteraan zag je gewoon los door !!! Was dikwijls nog veel erger dan een goedkope auto !!!
 • Leopold Bielen

  4 jaar geleden
  Ik koop sinds mijn jeugd al BMW. Heb nog een compact 3 serie van 2000. En roest is er nog maar heel weinig! Zoals ze zeggen, Deutsche Spitzenklasse!
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.