De BMW i Vision Circular op het autosalon IAA in München.
Volledig scherm
De BMW i Vision Circular op het autosalon IAA in München. © AFP

Deze BMW bestaat volledig uit gerecycleerde materialen

BMW-topman Oliver Zipse heeft een auto voorgesteld die volledig gebouwd werd uit gerecycleerde materialen en hernieuwbare grondstoffen. “BMW wil de meest duurzame autofabrikant ter wereld worden”, zo zei Zipse maandagochtend tijdens het autosalon IAA in München. 

5 reacties

 • Rogé Brouwers

  1 maand geleden
  Zal ook vlug gerecycleerd worden
 • pietje aalbers

  2 maanden geleden
  Dan ook maar met gerecycleerd geld betalen. Het echte geld houden we voor de aankoop van kwaliteitsspullen.
 • emiel wouters

  2 maanden geleden
  Als die dan maar niet uiteenvalt als je aan het rijden bent. Vroeger was er ook zo'n auto de Baghera geloof ik. Als je daar over een afwateringsputje langs de baan reed van vielen er spatborden af. Zijn ze dan nog niet geleerd.
 • San Pauwels

  2 maanden geleden
  Het lijkt me vooral een zeer goede zaak voor dieven die auto-onderdelen stelen, vermits alles met pluggen en schroeven vastzit (lees: makkelijk verwijderbaar). Voor men het in de gaten heeft, valt de auto uit elkaar ;-)
 • harry adriaensen

  2 maanden geleden
  Lelijk, maar slim 😄
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Mag je handsfree vergaderen achter het stuur? Dit zegt je verzekering
  Independer

  Mag je handsfree vergaderen achter het stuur? Dit zegt je verzeke­ring

  Digitaal vergaderen terwijl je met de auto naar het werk rijdt, is voor velen een handige en tijdbesparende oplossing. Strikt genomen is het niet verboden, maar gevaarlijk is het wel. In Nederland vrezen verzekeraars dan ook voor ‘Zoom-gevallen’. Ben je verzekerd als je in je auto deelneemt aan een videovergadering? En maakt het een verschil als je dit handsfree doet? Independer.be bekijkt dit nieuwe fenomeen.