De zogenaamde ‘Aero Wheels’ van een Tesla
Volledig scherm
De zogenaamde ‘Aero Wheels’ van een Tesla © Tesla

Daarom hebben elektrische wagens vaak vreemde velgen

HLN DriveElektrische wagens zien er steeds vaker uit als modellen met een conventionele verbrandingsmotor, maar de velgen blijven toch behoorlijk verschillen. HLN Drive legt uit waarom dit het geval is.

 1. Mercedes moet honderdduizenden auto's terugroepen wegens mogelijk brandgevaar door technisch defect, maar wacht nog op onderdelen

  Mercedes moet honderddui­zen­den auto's terugroe­pen wegens mogelijk brandge­vaar door technisch defect, maar wacht nog op onderdelen

  Mercedes-Benz moet wereldwijd honderdduizenden auto's terugroepen naar de garage omdat een technisch defect brand zou kunnen veroorzaken bij een aantal modellen. Toch moeten eigenaren wachten, omdat de onderdelen die nodig zijn om het probleem op te lossen nog niet beschikbaar zijn. Dat bevestigt het Duitse autoconcern Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz, na berichtgeving in de Duitse krant ‘Bild’.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.