Tesla Model S
Volledig scherm
Tesla Model S © EPA

Chinezen hacken de Tesla Model S en nemen besturing over met gamepad

Het is Chinese computerspecialisten gelukt om een Tesla Model S te hacken en hem te besturen met de gamepad van een spelcomputer. Ook de ruitenwissers, rijstrookbewaking en automatische inhaal-hulp werden voor de gek gehouden. De Chinezen willen hiermee aantonen hoe kwetsbaar de technologie in moderne auto's is voor kwaadwillenden.

18 reacties

 • Jaimie Duthoy

  2 jaar geleden
  tesla heeft een groep " van hackers" in huis om bugs op te lossen. via hun OtU kan dit snel opgelost worden. deze Chinezen doen ook niets anders dan "hacken" dus niet de eerste de beste.
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Dat is niet moeilijk het zit vol met Chinese brol en wees gerust ze steken er van alles extra in om goed te kunnen spioneren.
 • Alan Janssen

  2 jaar geleden
  Dus het moet eerst mis gaan al eer Tesla zegt dat er een probleem is. Tuurlijk doen ze er alles aan om dit te voorkomen, maar weten ook dat elke beveiliging te hacken is... dus blijft een risico, ongeacht of het nu gebeurt of niet
 • Wendy Warens

  2 jaar geleden
  1 virus via 5g tijdens de spits en het is een crash op alle snelwegen in Europa.
 • Jaak Wttouck

  2 jaar geleden
  Elektrische aandrijving motor is OK , maar al die bijkomende snufjes zijn gevaarlijk als je er niet de 100% kunt op rekenen. Dit is geen autorijden meer maar gereden worden en dit wordt nooit iets voor mij. De motor geeft stuwkracht en de andere zaken zal ik wel doen.