Tesla Model S
Volledig scherm
Tesla Model S © EPA

Chinezen hacken de Tesla Model S en nemen besturing over met gamepad

Het is Chinese computerspecialisten gelukt om een Tesla Model S te hacken en hem te besturen met de gamepad van een spelcomputer. Ook de ruitenwissers, rijstrookbewaking en automatische inhaal-hulp werden voor de gek gehouden. De Chinezen willen hiermee aantonen hoe kwetsbaar de technologie in moderne auto's is voor kwaadwillenden.

18 reacties

 • Jaimie Duthoy

  3 jaar geleden
  tesla heeft een groep " van hackers" in huis om bugs op te lossen. via hun OtU kan dit snel opgelost worden. deze Chinezen doen ook niets anders dan "hacken" dus niet de eerste de beste.
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Dat is niet moeilijk het zit vol met Chinese brol en wees gerust ze steken er van alles extra in om goed te kunnen spioneren.
 • Alan Janssen

  3 jaar geleden
  Dus het moet eerst mis gaan al eer Tesla zegt dat er een probleem is. Tuurlijk doen ze er alles aan om dit te voorkomen, maar weten ook dat elke beveiliging te hacken is... dus blijft een risico, ongeacht of het nu gebeurt of niet
 • Wendy Warens

  3 jaar geleden
  1 virus via 5g tijdens de spits en het is een crash op alle snelwegen in Europa.
 • Vic Lenaerts

  3 jaar geleden
  Elektrische aandrijving motor is OK , maar al die bijkomende snufjes zijn gevaarlijk als je er niet de 100% kunt op rekenen. Dit is geen autorijden meer maar gereden worden en dit wordt nooit iets voor mij. De motor geeft stuwkracht en de andere zaken zal ik wel doen.
 1. Ford start onderhandelingen met vakbonden over verlies van banen in Europa
  5

  Ford start onderhande­lin­gen met vakbonden over verlies van banen in Europa

  De Amerikaanse autobouwer Ford heeft voor toekomstige productie van elektrische wagens in Europa de voorkeur gegeven aan zijn fabriek in het Spaanse Valencia ten nadele van zijn site in het Duitse Saarlouis. De productie in de fabriek in Saarlouis zal tegen het midden van dit decennium stopgezet worden, zo heeft Ford woensdag bekendgemaakt. Ford start ook onderhandelingen met de vakbonden over een “significant” verlies van banen in zijn Europese fabrieken, omdat voor de bouw van elektrische wagens nu eenmaal minder mankracht nodig is.