Een Tesla Model X met caravan.
Volledig scherm
Een Tesla Model X met caravan. © Tesla

Caravan trekken met je elektrische wagen? “Goed voorbereiden is een must voor een geslaagde reis”

HLN DriveHeel wat mensen trekken dezer dagen met hun wagen naar het zuiden. Velen nemen ook de caravan mee. Coronaproof en gemakkelijk, zo’n mobiel huis. Nu we steeds meer elektrisch gaan rijden, stelt zich echter de vraag: een caravan, is dat wel een goede combinatie met een EV? HLN Drive ging op onderzoek.

 1. “Binnen 10 jaar geen plaats meer voor handgeschakeld”: 4 goede redenen om voor een automaat te kiezen
  PREMIUM
  105

  “Binnen 10 jaar geen plaats meer voor handgescha­keld”: 4 goede redenen om voor een automaat te kiezen

  Nu autofabrikant Volkswagen stopt met de ontwikkeling van manuele versnellingsbakken, zo schrijft het Duitse vakblad Auto Motor und Sport, lijkt het er steeds meer op dat er over tien jaar waarschijnlijk geen handgeschakelde auto’s meer zullen zijn. Maar wat zijn nu de precieze voordelen ? En hoeveel betaal je extra voor per autotype? Onze auto-expert Joost Bolle geeft uitleg.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. In deze segmenten zijn elektrische wagens voordeliger dan hun benzine- en dieselconcurrent
  HLN Drive

  In deze segmenten zijn elektri­sche wagens voordeli­ger dan hun benzine- en dieselcon­cur­rent

  Is een elektrische wagen nu goedkoper dan eentje met benzine- of dieselmotor? Het is een vraag die heel wat consumenten zich stellen. EV’s hebben dan wel een duurdere aankoopprijs, maar ze hebben minder onderhoud nodig. Daarnaast is elektriciteit ook goedkoper dan brandstof en verleent de overheid in bepaalde gevallen steun. Wanneer komt elektrisch goedkoper uit? HLN Drive ging op onderzoek.