EPA
Volledig scherm
© EPA

Binnenkort 800 km ver rijden met elektrische wagen? VUB werkt aan nieuwe generatie batterijen

Het Battery Innovation Centre (BIC) van de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel kan vanaf begin 2020 beroep doen op een ultramoderne ‘dry room’ voor de productie van nieuwe batterij-technologieën. De investering moet MOBI ertoe in staat stellen om de capaciteit van batterijen voor elektrische auto's stevig te verhogen.

30 reacties

 • Georges Baaths

  2 jaar geleden
  Stop ermee dit is allemaal weg gegooid geld het zal nooit of nooit de huidige verbrandingsmotor kunnen evenaren
 • Luc Berckmoes

  2 jaar geleden
  Dromen zijn bedrog hoe ga je dan de staaskas vullen
 • Erwin VD

  2 jaar geleden
  Allemaal goed zo lang het dan ook betaalbaar blijft! Hoe veel is goedkoper? Maar de universiteit moet er ook voor zorgen dat die batterijen niet alleen dienen om een voertuig zonder last (aanhangwagen/caravan/lading) voort te stuwen op lange afstand! Men moet ontwikkelen op vrachtvervoer en reisververvoer, dus met zware aanhangwagens ! Zodat ook vrachtvervoer ecologischer kan!
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Begint al op iets te trekken maar....
 • Vandaele jiji

  2 jaar geleden
  Super dat de VUB de tools aanschaft om verbeteringen mogelijk te maken! Hopelijk zijn er nog een spaar slimme studenten die er de batter"ei" van columbus mee uitvinden. De privé wetenschap zocht altijd naar verbeterde verbrandingsmotoren maar nu alle neuzen in de electrische richting staan zal een batterij van 1000km binnen minder dan 10 jaar op de markt zijn. Daar verwed ik mijn auto op...