Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © iStock

“Binnen vier jaar zijn 6 op de 10 nieuwe wagens elektrisch”, maar particulier blijft “verontrustend afwachtend”

De elektrificatie van ons wagenpark is ingezet. “De Belgische automobielsector verwacht dat binnen vier jaar zes op de tien nieuwe wagens elektrisch zullen zijn, met dank aan de bedrijfswagen.” “Het particuliere segment vertoont echter een bijzonder verontrustende vertraging in de transitie”, aldus mobiliteitskoepel Mobia. Die vraagt de overheid sterke stimuli, om tegen 2030 ook de particuliere autobezitter mee op de kar krijgen.

237 reacties

 • willy goelen

  3 maanden geleden
  Met zulke hoge prijzen , met batterijen waarvan je de levensduur niet weet , maar door de kennismaking met elektrisch tools is het zeker dat deze niet zolang is ,en dan het brandgevaar en de problemen met een laadpaal in of aan huis te plaatsen en de kost hiervan zal het geen groot succes worden . Niet iedere burger is een dromer , de meeste staan met beide benen aan de grond , en 800000 burgers krijgen belastingvermindering en andere zouden de volle pot moeten betalen , zijn ze gek in Brussel ?
 • Stef Janssens

  3 maanden geleden
  Heel de discussie lijkt me sterk op deze van de automatische versnellingsbak te lijken. Wat zijn we toch erg behoudsgezind. Ja er zijn verschillen maar in de verschillen zitten voor en nadelen...
 • wim CLAES

  4 maanden geleden
  Fantastisch, de Brusselaars kunnen eindelijk ademen en de rest van Vlaanderen 'stikkenn onder de gascentrales'.het gaat nog jaren duren eer iedereen een electrische auto kan kopen en laten leveren, ,velen zullen uit de boot vallen. We hebben nog evmaterualek nog de energie om miljoenen voertuigen om te zetten in een electrisch voertuig.boveneien zijn er nog nadelen waar ze momenteel geen antwoord op is ( bvb parkeren in een gebouw)
 • Ludovic Wynen

  4 maanden geleden
  Eindelijk gaan we binnenkort terug kunnen ademen in Brussel. Duizenden wagens rijden er dagelijks binnen en terug buiten de stad Brussel door non-residenten. Lang leve de E-wagens. ze maken geen lawaai en stinken niet.
 • Danny De paepe

  4 maanden geleden
  Im de groene paardekljes terwille te zijn, geven se zogenaamde gevestigde partijen alles toe om toch maar hun postjes te hebben. Dat er niks klopt van wat de elektrischeautolobby stelt, wil geen enkele zien. Dat er NIKS deftig gepland is ivm electriciteitsvoorziening, wegenifrastructuur en afbraak van electrische auto's, daar gaan ze gewoon aan voorbij. Nog een paar bezette laaunten er bij en Belgie is een reuze broodrooster.