Condens in de auto kan schimmelvorming in de auto veroorzaken.
Volledig scherm
Condens in de auto kan schimmelvorming in de auto veroorzaken. © Getty Images

Beslagen ruiten? Acht tips om condens uit je auto te weren

DRIVEDe natte weersomstandigheden van de laatste dagen zorgen voor beslagen ramen en meer vocht in de auto. Acht tips om condens uit je auto te weren.

27 reacties

 • raf peeters

  1 maand geleden
  @Kris Waclawski ,juist ,wordt te vaak vergeten ,vooral doet men niet graag omdat nogal een moeilijke positie is om voorruit binnen te poetsen.
 • Kris Waclawski

  1 maand geleden
  Binnenkant venster regelmatig zuiver maken en ontvetten met een goed schoonmaakmiddel. Nooit beslagen vensters. Al de rest zijn lapmiddelen die enkel het gevolg maar niet de oorzaak bestrijden.
 • Luc Van Baelen

  1 maand geleden
  @ Ramon Simon: Bij die hermetisch afgesloten kubussen is dat condens aan de buitenkant van isolerende beglazing. Dit is een normaal verschijnsel. De isolerende beglazing houdt de warmte zo goed binnen waardoor het buitenoppervlak van het glas het koudste oppervlak is. Hierdoor condenseert het vocht van de koude buitenlucht op de buitenzijde van het glas. Condens aan de binnenzijde van het glas duidt op een probleem.
 • André Hendrickx

  1 maand geleden
  Voor wie het niet moest weten, het zijn de ruiten die beslaan door vocht en niet de ramen
 • Bart Maris

  1 maand geleden
  De beste tip is en blijft een proper raam aan de binnenkant.
 1. Franse auto-industrie vreest voor 100.000 jobs door overgang naar elektrisch rijden
  22

  Franse au­to-industrie vreest voor 100.000 jobs door overgang naar elektrisch rijden

  Door de overgang naar elektrisch rijden dreigt Frankrijk tot een kwart van de banen in de auto-industrie te verliezen. Het gaat om 100.000 van de 400.000 banen bij bedrijven als Peugeot, Renault en Citroën, maar ook tientallen toeleveranciers, stelt een belangenvereniging voor de Franse autosector. Volgens Luc Chatel van La Plateforme Automobile is Frankrijk niet concurrerend en moet de overheid bedrijven helpen de overstap te maken.
 2. OPROEP. Van winterbanden tot aangevroren ramen: stel je vragen over je wagen in de wintertijd aan onze auto-expert

  OPROEP. Van winterban­den tot aangevro­ren ramen: stel je vragen over je wagen in de wintertijd aan onze au­to-ex­pert

  Nu de dagen weer kouder worden, bereiden we onze auto ook best voor op de komende winter. Waar kan je je wagen best stallen? Mag je die wassen als het vriest? En hoelang moet je je auto eigenlijk opwarmen voor je vertrekt? Onze auto-expert Joost Bolle beantwoordt de meest gestelde en originele lezersvragen over je wagen en de winterkou. De antwoorden lees je later exclusief in HLN+.