Condens in de auto kan schimmelvorming in de auto veroorzaken.
Volledig scherm
Condens in de auto kan schimmelvorming in de auto veroorzaken. © Getty Images

Beslagen ruiten? Acht tips om condens uit je auto te weren

DRIVEDe natte weersomstandigheden van de laatste dagen zorgen voor beslagen ramen en meer vocht in de auto. Acht tips om condens uit je auto te weren.

27 reacties

 • raf peeters

  1 maand geleden
  @Kris Waclawski ,juist ,wordt te vaak vergeten ,vooral doet men niet graag omdat nogal een moeilijke positie is om voorruit binnen te poetsen.
 • Kris Waclawski

  1 maand geleden
  Binnenkant venster regelmatig zuiver maken en ontvetten met een goed schoonmaakmiddel. Nooit beslagen vensters. Al de rest zijn lapmiddelen die enkel het gevolg maar niet de oorzaak bestrijden.
 • Luc Van Baelen

  1 maand geleden
  @ Ramon Simon: Bij die hermetisch afgesloten kubussen is dat condens aan de buitenkant van isolerende beglazing. Dit is een normaal verschijnsel. De isolerende beglazing houdt de warmte zo goed binnen waardoor het buitenoppervlak van het glas het koudste oppervlak is. Hierdoor condenseert het vocht van de koude buitenlucht op de buitenzijde van het glas. Condens aan de binnenzijde van het glas duidt op een probleem.
 • André Hendrickx

  1 maand geleden
  Voor wie het niet moest weten, het zijn de ruiten die beslaan door vocht en niet de ramen
 • Bart Maris

  1 maand geleden
  De beste tip is en blijft een proper raam aan de binnenkant.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.