De spookrijdende blauwe Dodge Ram reed in totaal dertien wagens aan. Er zijn acht gewonden, waarvan een persoon in levensgevaar. De Dodge-bestuurder (64) is opgepakt.
Volledig scherm
De spookrijdende blauwe Dodge Ram reed in totaal dertien wagens aan. Er zijn acht gewonden, waarvan een persoon in levensgevaar. De Dodge-bestuurder (64) is opgepakt. © Mine Dalemans

Alweer een Dodge Ram, berucht pick-uptype al eerder betrokken bij horrorcrash

Houthalen-HelchterenDe spookrijder (64) die zondagavond op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren een complete ravage aanrichtte met acht gewonden, van wie een persoon in levensgevaar, reed in een Dodge Ram. Een pick-uptruck die stilaan een beruchte reputatie meedraagt. Experts hekelen het dodend vermogen van pick-ups en hun dramatische impact bij aanrijdingen.

147 reacties

 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 jaar geleden
  Waarom verbieden ze die niet en ook het merendeel van die SUV gedrochten,te groot ,te lang, te breed,de gulzig en totaal niet milieu vriendelijk en veelal ook nog als kleine vracht ingeschreven ,kortom ook nog belasting ontwijkend .Wat moet er nog gebeuren eer ze dit gaan inzien ,wij hebben niet zoals de Amerikanen met hun xxl wegen de plaats voor zo'n dingen.
 • Wesley Christiaens

  2 jaar geleden
  Verbieden hoeft niet, maar enkel zelfstandigen die hem echt gebruiken voor hun werk mogen nog voordeel van belastingen krijgen ( lichte vracht) privé personen moeten dan maar volle biv en wegenbelasting betalen. Zo verdwijnt al 75% van die pick-ups.
 • Vandaele jiji

  2 jaar geleden
  Vladimir eens gefactcheckt wat je daar beweert.. model S 2200kg Dodge RAM 2700kg (zonder LPG installatie)
 • Vladimir De Leeuw

  2 jaar geleden
  Een Dodge Ram weegt evenveel als een Tesla, dus als het gewicht de reden is om die wagens van de weg te halen dan moet de Tesla ook verdwijnen. De voertuigen voldoen aan alle wettelijke normen en zijn niet de zwaarste voertuigen op de weg. Zware vrachtwagens kunnen wel 40 ton wegen. Dan moeten die ook maar verdwijnen. De pickups hebben wel degelijk hun nut en in België zijn we toch nog altijd vrij om te kiezen met welke auto we rijden, welke auto het meest voldoet aan onze noden.
 • Jan Opdeweegh

  2 jaar geleden
  Jan Opdeweegh -- Men moet ook en vooral vermijden, dat men haat berichten de wereld in stuurt, over deze bestuurder, als deze eerder een herseninfarct zou gehad hebben, dit is iets dat nog altijd terugkomen, zou het een epileptische aanval geweest zijn, dit is heel onvoorspelbaar, men kan jaren aanvalsvrij geweest zijn en plots een epileptische aanval doormaken achter het stuur van een rijdende wagen, ik kan het weten want ik heb het zelf al meegemaakt op de weg, met ook een verkeersongeval