Joost Bolle bespreekt onder meer de Toyota bZ4X: “Stilistisch zijn ze niet de sterkste, maar technologisch levert Toyota altijd puik werk.”
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle bespreekt onder meer de Toyota bZ4X: “Stilistisch zijn ze niet de sterkste, maar technologisch levert Toyota altijd puik werk.” © rv

“Al van 2019 spreken ze erover en éindelijk krijgen we hem te zien”: de 10 nieuwe wagens waar onze auto-expert naar uitkijkt in 2022

Omdat het grote feest op de Heizel geannuleerd is wegens Covid-19, vindt het Autosalon dit jaar bij de dealers plaats. Alleen zie je in de showroom lang niet alles wat je op het Autosalon had kunnen bewonderen, gewoon omdat het er nog niet is. Daarom blikken we even vooruit: 10 auto’s waar onze auto-expert Joost Bolle dit jaar naar uitkijkt, en waarom.

 1. Onze auto-expert test de Renault Mégane E-Tech én ontkracht een fabel over elektrische wagens: “De propagandamachine van de autowereld doet het nog altijd”
  PREMIUM

  Onze au­to-ex­pert test de Renault Mégane E-Tech én ontkracht een fabel over elektri­sche wagens: “De propaganda­ma­chi­ne van de autowereld doet het nog altijd”

  Bijna alle nieuwe elektrische auto’s op de markt schurken aan tegen de hogere prijsklasse. Alleen daarom al is de nieuwe Renault Mégane een verademing: eindelijk nog eens een elektrische middenklasser. Dit is het soort auto dat we over drie à vijf jaar kopen. Onze auto-expert Joost Bolle reed er als eerste mee en geeft zijn ongezouten commentaar. Hij bespreekt ook de huidige markt voor elektrische wagens en de effecten van de nieuwe regels. “De auto neemt in de toekomst een veel grotere hap uit het gezinsbudget.”
 2. Ruim 1.500 gevallen van tellerfraude in 2021, verkoop nieuwe auto's gaat achteruit

  Ruim 1.500 gevallen van tellerfrau­de in 2021, verkoop nieuwe auto's gaat achteruit

  In 2021 heeft Car-Pass 1.578 gevallen van tellerfraude bij auto’s geteld, wat goed is voor iets meer dan 1 procent van alle verkochte auto's dat jaar. Gemiddeld werd de kilometerteller van tweedehandsauto's met 52.000 kilometer teruggedraaid. Dat blijkt uit het jaarverslag van Car-Pass, het certificaat dat elke particulier of professional die een tweedehandsvoertuig wil verkopen, moet bezorgen aan de particuliere koper.
 3. "We zien het prijsverschil nu al afnemen": waarom je met een elektrische wagen uiteindelijk misschien méér bespaart
  PREMIUM

  "We zien het prijsver­schil nu al afnemen": waarom je met een elektri­sche wagen uiteinde­lijk misschien méér bespaart

  Elektrische en hybride auto’s winnen in Europa steeds meer aan populariteit, ten koste van diesel- en benzinewagens. Op zich geen rare beweging aangezien brandstofprijzen sterk omhoog gaan. Maar is elektrisch rijden echt goedkoper? Autokenner Tony Verhelle rekende het voor ons uit. En hoe het voelt om elektrisch te rijden, vertelt onze auto-expert Joost Bolle.