Joost Bolle bespreekt onder meer de Toyota bZ4X: “Stilistisch zijn ze niet de sterkste, maar technologisch levert Toyota altijd puik werk.”
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle bespreekt onder meer de Toyota bZ4X: “Stilistisch zijn ze niet de sterkste, maar technologisch levert Toyota altijd puik werk.” © rv

“Al van 2019 spreken ze erover en éindelijk krijgen we hem te zien”: de 10 nieuwe wagens waar onze auto-expert naar uitkijkt in 2022

Omdat het grote feest op de Heizel geannuleerd is wegens Covid-19, vindt het Autosalon dit jaar bij de dealers plaats. Alleen zie je in de showroom lang niet alles wat je op het Autosalon had kunnen bewonderen, gewoon omdat het er nog niet is. Daarom blikken we even vooruit: 10 auto’s waar onze auto-expert Joost Bolle dit jaar naar uitkijkt, en waarom.

 1. Niet alleen acteurs zijn de sterren van het scherm: deze auto’s veroverden een plek in ons collectief geheugen

  Niet alleen acteurs zijn de sterren van het scherm: deze auto’s veroverden een plek in ons collectief geheugen

  We sluiten niet alleen goeie acteurs in onze harten, soms gaat ook hun voertuig met de aandacht lopen. Zo is de grasgroene Porsche van Rik Verheye in ‘Nonkels’ intussen een toeristische attractie in Knokke. Mensen staan zelfs in de rij om een selfie te nemen met de fluo bolide, die nu te koop staat. Maar het is lang niet de eerste keer dat een tv-vehikel de show steelt. ‘Dag Allemaal’ maakte een overzicht.
 2. "We zien het prijsverschil nu al afnemen": waarom je met een elektrische wagen uiteindelijk misschien méér bespaart
  PREMIUM

  "We zien het prijsver­schil nu al afnemen": waarom je met een elektri­sche wagen uiteinde­lijk misschien méér bespaart

  Elektrische en hybride auto’s winnen in Europa steeds meer aan populariteit, ten koste van diesel- en benzinewagens. Op zich geen rare beweging aangezien brandstofprijzen sterk omhoog gaan. Maar is elektrisch rijden echt goedkoper? Autokenner Tony Verhelle rekende het voor ons uit. En hoe het voelt om elektrisch te rijden, vertelt onze auto-expert Joost Bolle.