Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Aantal ingeschreven elektrische wagens stijgt plots naar 2 procent

Het aandeel puur elektrische wagens in het totaal aantal inschrijvingen is in december gestegen naar bijna 2 procent. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister voor Energie Lydia Peeters (Open Vld).

11 reacties

 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Luc Lepoudre, dat valt goed mee: zowat alle constructeurs geven een garantie van 8 jaar op de batterijen. En wie helemaal gerust wil zijn, kan de batterijen huren, en moet dan niks vervangen. Robert heeft gelijk: EV zijn in aankoop (nog) duurder, op termijn zijn ze goedkoper dan een vergelijkbare brandstofwagen, zeker voor wie zonnepanelen heeft, of voor wie gratis kan opladen op het werk. En zo zijn er steeds meer.
 • Luc Lepoudre

  3 jaar geleden
  Robert vergeet "een kleingheidje": hoeveel peperdure vervangbatterijen heeft hij intussen moeten betalen?
 • George P Martou

  3 jaar geleden
  ik zou geen batterij auto willen, veel teveel problemen voor opladen ( bv appartement ), recyclage batterij achteraf enz ! de toekomst is de waterstof auto zoals de Hyundai NEXO, puur technologisch hoogstandje, op en top fascinerende auto, enkel water als uitlaatprodukt ... enkel nog beetje duur 70.000 €, alhoewel een BMW of Jaguar is soms nog duurder ! Nu nog lotto spelen en bestellen !
 • JOHAN Goossens

  3 jaar geleden
  het opladen van een tesla ? hoeveel energie slorpt dat snobkes vehicel op ? genoeg om een gezin hoelang van electriciteit te voorzien ? 1 week ? langer ?dat wil men niet gezegd hebben
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  @Robert De Meulder,je kan inderdaad tellen en tellen en tellen is twee ,zeer weinigen zullen 40000km privè rijden dat is al èèn ,twee ,weet niet waar je gaat tanken ,maar 1.60 €,wel heeft die pomp wel klanten?.Als je al eens bij 15000km extreem 20000km per jaar privè blijft en aan 1.26€ per liter zit je aan amper de helft dan bedrag dat je hier probeert te verkopen.Zie daartegen 10 jaar ook al niet zitten als je met een E wagen 40000km gaat rijden per jaar ,zo lang hou je die batterij niet
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.