Lucid Air.
Volledig scherm
Lucid Air. © Lucid Motors

837 kilometer op één acculading: deze auto haalt Tesla links en rechts in

Lucid Motors belooft al enkele jaren een elektrische auto met een bijzonder groot rijbereik. Nu zijn de cijfers van hun ‘Air’ officieel en het zelfverzekerde bedrijf heeft niet gebluft. De 933 pk sterke Lucid Air zet de autowereld op zijn kop.

87 reacties

 • Jan Vanden Bossche

  1 week geleden
  Voor degenen die waterstof als alternatief voorstellen omdat de grondstoffen voor batterijen zeldzaam, duur, komende uit conflictgebieden, milieubelastend, ... zijn: een brandstofcel heeft een hoeveelheid platina nodig. Dat metaal is ook niet direct overal en overdadig aanwezig, en heeft dus gelijkaardige problemen. Trouwens, als we niet beginnen om waterstof te produceren op milieu-vriendelijke manieren, lossen we niets op.
 • Jan Vanden Bossche

  1 week geleden
  EV bestaat al +120 jaar. De eerste auto die sneller reed dan 100 km/u was electrisch en belgisch. Waarom zoveel pk? Nergens voor nodig, met minder heb je nog beter bereik.
 • Irène Paeps

  2 weken geleden
  Reeds meer dan 50 jaar mogelijk met een auto met verbrandingsmotor en dat voor (okkazie) prijzen vanaf 5000 €. Er is nog véél werk aan de winkel voor de elektrische wagens.
 • christian peeters

  3 weken geleden
  933 pk ! De hoogste tijd om net zoals bij motorfietsen het rijbewijs in bijvoorbeeld 3 groepen in te delen per pk/kilowatt vermogen.
 • Geert Tamsyn

  3 weken geleden
  Gederfde inkomsten zullen opgehoest worden door wie met benzine of diesel blijft rijden, die compensatie-oefening is nu al begonnen.