De teaser van de Mercedes-Benz EQXX laat nog weinig van de uiteindelijke auto zien.
Volledig scherm
De teaser van de Mercedes-Benz EQXX laat nog weinig van de uiteindelijke auto zien. © Daimler

1.200 kilometer zonder opladen? Mercedes ziet het gebeuren

Een elektrische auto die veel meer dan duizend kilometer kan rijden zónder te stoppen om te laden. Volgens autofabrikant Mercedes-Benz wordt dat al in de nabije toekomst werkelijkheid. Het merk werkt zelfs aan een auto die van Peking naar Shanghai kan rijden op een volle acculading. Dat is een afstand van ruim 1.200 kilometer.

28 reacties

 • Jeroen Deschrijver

  4 weken geleden
  Met een aanhangwagen, geladen met een generator op ... diesel. Wanneer zien we de eerste?
 • Wim Offermans

  1 maand geleden
  Ik geef toe, mijn T4 (TDI) rijdt 1150 km met 85 liter mazout (satansap 666) ik heb bewust geen kinderen en die stoten dus niks uit, die kunnen zelf geen kinderen krijgen in al dan niet grote getalen. Mag ik nu aub er nog 20 jaar mee doorrijden (dan zit mijn tijd er hier vermoedelijk op)
 • Roger De Volder

  1 maand geleden
  Een efficiënte EV met een goede laadcurve, lees snel laden tot 80% doet nu ongeveer 10 uur over 1000km volgend jaar gaat dat richting 9 uur, dan zijn ze al gelijk aan een verbrandingsmotor. Ik wacht nog een jaartje of 2 en stap dan met 1 van de 2 wagens over naar full EV.
 • rik lameyze

  1 maand geleden
  Een altera rijdt 1500km op een lading. Weegt 1000km. Geeft een lucht weerstand van 0,16. Dat is de helft van de meest rond rijdende voertuigen. Wachten is dus niet nodig.
 • Frans Van Hoyweghen

  2 maanden geleden
  5 Ton, dat moet je nog een C rijbewijs hebben weer kosten.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.