zoveel verdien ik

 1. “Een gepensio­neer­de leerkracht met financiële problemen ga je niet snel tegenkomen”: hoeveel pensioen krijgt ex-leraar Jan (65)?
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  “Een gepensio­neer­de leerkracht met financiële problemen ga je niet snel tegenkomen”: hoeveel pensioen krijgt ex-leraar Jan (65)?

  Jan Schillebeeckx uit Merksplas heeft jarenlang als leerkracht gewerkt. Sinds zijn pensioen houdt hij zich in plaats van met zijn leerlingen bezig met zijn kleinkinderen, en is hij vaak op de fiets te vinden. Ook na zijn pensioen is Jan dus nog altijd erg actief. “Omdat ik een vastbenoemde leerkracht ben geweest, krijg ik een ambtenarenpensioen. Het feit dat ons huis volledig afbetaald én gerenoveerd is, helpt om op geen euro te moeten kijken.”
 2. Roland (73) krijgt 3.300 euro netto pensioen: “Mijn pensioensparen leverde me 1.970 euro extra op per maand”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Roland (73) krijgt 3.300 euro netto pensioen: “Mijn pensioen­spa­ren leverde me 1.970 euro extra op per maand”

  Roland Willaert woont al 50 jaar in Duitsland, waar hij een succesvolle carrière als cameraman, producer en regisseur uitbouwde. Veertien jaar van zijn loopbaan was hij werknemer, vanaf 1987 werkte hij als freelancer voor diverse productiebedrijven en negen jaar lang stond hij aan het hoofd van zijn eigen bedrijf. Hij vertelt ons wat deze omslag betekende voor zijn pensioen, en welke financiële keuzes hij maakte om na zijn pensioen in Berlijn te blijven wonen.
 1. “Dierenverzorger is een job met veel voldoening, maar geen riant loon”: voormalig vissenverzorger Wilfried (61) vertelt over zijn job en salaris
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  “Dierenver­zor­ger is een job met veel voldoening, maar geen riant loon”: voormalig vissenver­zor­ger Wilfried (61) vertelt over zijn job en salaris

  Wilfried Van der Elst werkte jarenlang als arbeider in een autofabriek, maar zijn liefde voor vissen dreef hem een andere richting uit. De gepensioneerde vissenverzorger vertelt over zijn passie en carrièreswitch. “Onze vissen kosten een klein fortuin aan eten en elektriciteit, maar gelukkig vindt mijn vrouw dat niet erg.”
 2. Inge geeft gedragstherapie aan honden en katten en vertelt hoeveel ze verdient: “Ik trek klanten met een zeker budget aan”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Inge geeft gedragsthe­ra­pie aan honden en katten en vertelt hoeveel ze verdient: “Ik trek klanten met een zeker budget aan”

  Ooit gaf Inge Pauwels (46) avondlessen hondenmassage voor 50 euro. Vandaag runt ze het eerste dierenwelzijnscentrum van ons land. In de Toscanzahoeve in Aarschot traint ze honden en katten en geeft ook opleidingen gedragstherapie. Inge vertelt aan HLN hoeveel ze daarmee verdient en waar haar inkomsten naartoe gaan: “Onlangs hebben we nog vier Amerikaanse bulldogs van een broodfokker gered, hun operaties kostten 4.000 euro."
 3. Peter (63) is met pensioen en vertrekt binnenkort op rondreis met zijn mobilhome: “De volledige omnium kost me 2.200 euro per jaar”
  PREMIUM

  Peter (63) is met pensioen en vertrekt binnenkort op rondreis met zijn mobilhome: “De volledige omnium kost me 2.200 euro per jaar”

  Peter Heijm (63) uit Brasschaat staat aan de vooravond van een droomreis met zijn gloednieuwe mobilhome. Om dat grootse rondtrekplan te kunnen bekostigen, houdt hij er als gepensioneerde twee flexijobs op na. “Mijn wettelijk pensioen van netto 1.549 euro per maand is geen vetpot”, zegt Peter, die ons een blik gunt in zijn portemonnee. “Die extra cent is zeker welkom.”