Zaak-El Kaouakibi

 1. Antwerps stadsbestuur trekt stekker uit LGU, Sihame El Kaouakibi schrijft open brief: “Pats en het werd donker”
  Antwerpen

  Antwerps stadsbe­stuur trekt stekker uit LGU, Sihame El Kaouakibi schrijft open brief: “Pats en het werd donker”

  Zonet heeft Sihame El Kaouakibi een open brief op Instagram geplaatst. Daarin reageert ze op de beslissing van de stad om de samenwerking met dansvzw Let’s Go Urban op te zeggen. “Moe, machteloos en bedroefd, sluit ik de deur achter me”, schrijft ze. “Een deur die openstond voor vele Antwerpse jongeren, die hen toegang en perspectief gaf naar een mooie en ambitieuze toekomst.”
 1. Vande Lanotte kan 93.000 euro niet verklaren in dossier-El Kaouakibi, hekelt perslekken en “opzettelijke beschadiging”: “Ze moet aan de schandpaal”
  Play
  451

  Vande Lanotte kan 93.000 euro niet verklaren in dos­sier-El Kaouakibi, hekelt perslekken en “opzette­lij­ke beschadi­ging”: “Ze moet aan de schandpaal”

  Johan Vande Lanotte, die in de zaak rond voormalig Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi een tegenrapport heeft samengesteld, blijft haar verdedigen, en zegt dat een eerlijk proces door de vele lekken in de pers niet meer mogelijk is. “Eerst moet ze aan de schandpaal, dan pas kan ze reageren. Ze is publiekelijk terechtgesteld en onthoofd”, zo klonk het deze namiddag op een persbriefing. Volgens Vande Lanotte is 80 procent van het betwiste bedrag van 450.000 euro perfect te verklaren, maar voor een som van 93.000 euro is er meer onderzoek nodig.