WK veldrijden

 1. Eendrachtig in de onmacht, analyse van het Belgische blok door de ogen van de Belgen zelf: “Pidcock reed een halve minuut weg terwijl de rest à bloc zat”
  Play
  WK veldrijden
  13

  Eendrach­tig in onmacht, analyse van het Belgische blok door de ogen van de Belgen zelf: “Pidcock reed een halve minuut weg terwijl de rest à bloc zat”

  Tactiek, ploegenspel, al dan niet een Belgisch blok: daar ging het over vooraf. Maar eens de startlichten op groen gingen, deed het er niet veel meer toe. Tegen Pidcock was simpelweg geen kruid gewassen. Superman. “We hebben geprobeerd om voor hem te kruipen, maar hij liet geen ruimte of hij keerde elke keer terug.”
 1. Aaron Dockx grijpt net naast wereldtitel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”
  Play
  WK veldrijden
  8

  Aaron Dockx grijpt net naast wereldti­tel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”

  De Zwitser Jan Christen (17) is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. In Fayetteville ging onze landgenoot Aaron Dockx, die vanaf de start in de voorposten streed, mee met de Zwitser en met de Brit Nathan Smith naar de streep. Dockx zette van ver de sprint in, maar moest in Christen zijn meerdere erkennen. De Nederlandse topfavoriet David Haverdings kwam na een val in de tweede van zes ronden niet meer in het stuk voor. “De cross kon niet perfecter verlopen", sakkerde Dockx na de aankomst.