Wat eten we vandaag?
-
Vrijdag
Wat eten we vandaag: katsu sando sandwich
-
Donderdag
Wat eten we vandaag: visbrochette met kruidenpesto en spek
Ik vind het altijd indrukwekkend hoe groot het assortiment voor op de barbecue is wanneer je door de supermarkt wandelt. De meeste mensen kiezen voor vlees, maar ook vis is heerlijk op de grill. Zeker als je voor deze brochette met verse kruidenpesto gaat. -
Woensdag
Wat eten we vandaag: salade met crispy kipblokjes, watermeloen, avocado en tomaat
Watermeloen en avocado in één gerecht: dat smaakt naar de zomer! Het cracker-korstje van de kip is bovendien heerlijk krokant en toch gezond. Deze salade is er eentje die bij iedereen in de smaak valt. -
Dinsdag
Wat eten we vandaag: courgettesoep met pancetta en lookcroutons
-
Maandag
Frisse curry met mango, edamame en scampi
-
Van kalkoengyros tot taco’s met shortrib en guacamole: deze 5 recepten maak je klaar voor minder dan 14 euro
Sandra Bekkari haalde deze week de mosterd in Griekenland. Zij legt uit hoe je gyros van kalkoen op tafel tovert én toont hoe je overheerlijke gevulde aubergines met feta maakt. Piet Huysentruyt serveert op zijn beurt Hollandse haring, terwijl Jelle Beeckman Mexico in je huis haalt met taco’s. Aan afwisseling geen gebrek dus, met het weekmenu van onze HLN-chefs! -
Vrijdag
Wat eten we vandaag: taco’s met shortrib, guacamole en granny smith salsa
Met de zomer in aantocht maken we alvast een vakantietripje richting Mexico met deze taco’s. Het voordeel van dit eenvoudig recept? Je kan er zowat alles in verwerken wat je wil. -
Donderdag
Wat eten we vandaag: Griekse gevulde aubergines
Zin in wat zonnige vibes op je bord? Dan geef ik je graag deze kruidige aubergines als suggestie. Ik gebruik graag Kalamata-olijven voor een authentieke, Griekse toets. Deze soort bevat bovendien meer vruchtvlees, waardoor ze nog meer smaak afgeven! -
Woensdag
Wat eten we vandaag: verse wafels met slagroom en aardbeien
Mijn moeder maakt de beste wafels van de hele wereld! Haar recept deel ik dus exclusief voor HLN, als mooi eerbetoon aan haar. Hopelijk vinden jullie ze ook zo lekker.
-
Dinsdag
Wat eten we vandaag: salade van rode biet met maatjesharing en een vinaigrette van yoghurt
-
Maandag
Wat eten we vandaag: gyros van kalkoen met zilvervliesrijst en erwtjes
In dit gerecht koos ik bewust voor zilvervliesrijst, omdat net dat vliesje rond de rijstkorrel gezonde vezels, eiwitten en mineralen bevat. Ben je er toch niet zo’n fan van, dan kan je de rijst vervangen door quinoa of bloemkoolrijst. Minstens even lekker! -
5x vakantie op je bord: HLN-chefs tippen heerlijk zomerse recepten voor de komende week
Wil je de komende week graag gerechten serveren die passen bij het zonnige weer? Scroll dan snel verder, want onze HLN-chefs hadden exact hetzelfde idee. Sandra Bekkari legt uit hoe je zomerse naanpizza maakt met ricotta en courgette, Piet Huysentruyt deelt zijn recept voor risotto met witte en groene asperges en Jelle Beeckman tovert een heerlijk Italiaanse focacciaburger met kip (of aubergine ) op je tafel. Genieten maar! -
Vrijdag
Focaccia burger ‘kip a la parmagiana’