Volleybal > Oost-Vlaanderen

 1. Peter Reynvoet (VC Kalken): “Gent is misschien sterker, wij hebben meer wisselmogelijkheden”
  Volleybal derde nationale

  Peter Reynvoet (VC Kalken): “Gent is misschien sterker, wij hebben meer wisselmoge­lijk­he­den”

  In de derde nationale reeks van het mannenvolleybal staat een belangrijke derby op het programma. De beide koplopers spelen zaterdag tegen elkaar. De B-ploeg van Caruur Gent staat mooi aan de leiding, de dichtste achtervolger is VC Kalken en het ontvangt hun streekgenoten uit Gent. Er is niet zo veel verschil tussen de beide ploegen. Daarom verwacht iedereen een boeiend spektakel in de sporthal van Laarne.
 2. Robbe Van de Velde (Lindemans Aalst) na bekeruitschakeling tegen Maaseik: “Europese campagne wint nu aan belang”
  VOLLEYBAL: BEKER VAN BELGIE

  Robbe Van de Velde (Lindemans Aalst) na bekeruit­scha­ke­ling tegen Maaseik: “Europese campagne wint nu aan belang”

  Lindemans Aalst zal dit seizoen niet in het Sportpaleis staan. De Ajuinen moesten zaterdagavond in de kwartfinale van de beker de duimen leggen voor Maaseik. De thuisploeg won wel de eerste set, maar de Limburgers toonden zich in de volgende beurten telkens iets sterker (25-20, 20-25, 22-25 en 25-27). De focus gaat nu naar het Europees duel van woensdag tegen het Israëlische Kfar Saba.
 3. Caruur Gent pakt punt mee uit Limburg na eerste competitiematch tegen Maaseik: “Verdiend”
  Volleybal Lotto Volley League

  Caruur Gent pakt punt mee uit Limburg na eerste competitie­match tegen Maaseik: “Verdiend”

  Na de Supercup van vorige week tegen Knack Roeselare vertrok Caruur Gent zonder al te grote verwachtingen naar Maaseik. Wanneer de voorspellingen bekrachtigd worden, horen de Limburgers met hun versterkt team weer helemaal bovenaan de ‘Lotto Volley League’. Het team van coach Van Huffel situeert men in de subtop. Toch keerden de Caruur-boys met een dik verdiend punt terug naar Gent. Is de mooie 3-2-einduitslag een hoopvol signaal voor de rest van het seizoen?
 1. Silke Van Avermaet (Yellow Tigers): “Energie, karakter en veerkracht getoond tegen de toplanden van dit WK”
  volleybal vrouwen

  Silke Van Avermaet (Yellow Tigers): “Energie, karakter en veerkracht getoond tegen de toplanden van dit WK”

  Silke Van Avermaet heeft na de wedstrijd van de Yellow Tigers tegen het machtige China afscheid moeten nemen van het WK volleybal. In de Nederlandse steden Arnhem en Rotterdam heeft de nationale selectie prachtige prestaties geleverd. Bijna stunten tegen Italië en het Oranjelegioen stil krijgen na een welverdiende overwinning tegen Nederland. Zo’n bravourestukjes mogen nu reeds beschouwd worden als historische duels.
 2. Sterk internationaal gekleurd Saturnus Michelbeke hervat competitie met duidelijk doel: “We willen meteen terug naar Liga A”
  Volleybal Eerste Nationale Dames

  Sterk internatio­naal gekleurd Saturnus Michelbeke hervat competitie met duidelijk doel: “We willen meteen terug naar Liga A”

  Nadat de openingswedstrijd tegen Zoersel vorig weekend werd afgelast wegens te veel coronabesmettingen bij Saturnus Michelbeke, hervat de degradant uit de liga A dit weekend de competitie met de topper tegen Volley Noorderkempen. Beide ploegen worden in eerste nationale naar voor geschoven als titelfavoriet. De Brakelse roodhemden haalden in het tussenseizoen liefst elf nieuwe speelsters uit tien verschillende landen aan boord. Deze week nog kwam de Canadese Wiebe over en volgende week landt de Australische international Maland in Michelbeke.
 3. Meino Rozendal (Vamos Stekene): “Eerste ambitie is genieten van het volleybal”
  Volleybal

  Meino Rozendal (Vamos Stekene): “Eerste ambitie is genieten van het volleybal”

  Op de openingsspeeldag van de volleybalcompetitie in de nationale reeksen mocht Vamos Stekene - Sint-Gillis-Waas de toppers van Volley Noorderkempen verwelkomen in de sporthal De Sportstek te Stekene. Het vrouwenteam van coach Meino Rozendal trakteerde de vele toeschouwers op een mooie partij volleybal. Helaas werd dat niet vertaald in puntenwinst. Maar de 0-3-nederlaag kwam er pas nadat de ploeg uit Stekene zich erg degelijk verweerd had.
 1. Degradatie wenkt nu toch voor Saturnus Michelbeke na nederlaag op Oostende (3-0)
  Volleybal Liga

  Degradatie wenkt nu toch voor Saturnus Michelbeke na nederlaag op Oostende (3-0)

  De hoop om via winst tegen Hermes Oostende het behoud in de hoogste vrouwenliga veilig te stellen, was woensdagavond snel vervlogen voor Saturnus Michelbeke. Ondanks de makkelijke thuiswinst van vorige week hadden de roodhemden het in de eerste twee sets aan de kust bijzonder lastig. In set drie leek de kentering op komst, maar enkele domme fouten op cruciale fases zorgden voor een droge 3-0. Enkel via de barrages kan Saturnus nu nog voor het behoud gaan.
 2. David Termote (Felco Gavere) blijft strijdvaardig na verlies tegen Doornik: “Kop omhoog, ons herpakken en positief blijven”
  VOLLEYBAL TWEEDE NATIONALE

  David Termote (Felco Gavere) blijft strijdvaar­dig na verlies tegen Doornik: “Kop omhoog, ons herpakken en positief blijven”

  Felco Gavere heeft zaterdag de kelderkraker tegen Doornik verloren (0-3). Aan degradatie willen ze bij Gavere nog niet denken, want er moeten nog 10 wedstrijden afgewerkt worden in de reeks van tweede nationale B. Intussen staat het team van trainer-coach David Termote wel op de laatste plaats in de rangschikking. De ‘Felco-boys’ blijven in hun overlevingskansen geloven.