Volleybal > Antwerpen

 1. Hellvoc Hemiksem-Schelle blijft na eerste nederlaag aan de leiding: “Wanneer de bond ons verplicht om te promoveren, gaan we dat betwisten”
  Volleybal

  Hellvoc Hemiksem-Schel­le blijft na eerste nederlaag aan de leiding: “Wanneer de bond ons verplicht om te promoveren, gaan we dat betwisten”

  Hellvoc Hemiksem-Schelle had een mooie ongeslagen status opgebouwd in de eerste nationale reeks van het mannenvolleybal. Tot het team van Marke Webis Wevelgem vorige zaterdag op bezoek kwam. De West-Vlamingen versloegen de manschappen van coach Dardenne na een tactisch sterke wedstrijd. Vooral in blok en verdediging werden de Hellvoc-boys overklast.
 2. Sacha Koulberg niet langer trainer-coach van de Antwerpse mannenploeg
  Volleybal eerste nationale

  Sacha Koulberg niet langer trai­ner-coach van de Antwerpse mannen­ploeg

  De feiten zijn vorige week reeds gebeurd, maar nu werd het nieuws pas bekend gemaakt. Trainer-coach Sacha Koulberg en de mannenploeg van Brabo Antwerpen zijn uit elkaar. “De club wil Sacha Koulberg bedanken voor zijn inzet en wenst hem nog veel succes toe”, meldt technisch directeur Thomas Rossie, die samen met assistent Roy Van Heurck tot het einde van het seizoen de sportieve leiding overneemt.
 3. Coach Koulberg verlaat na dit jaar het ‘Antwerp Volley Team’ en wordt volgend seizoen vervangen door Raf Vekemans
  Volleybal

  Coach Koulberg verlaat na dit jaar het ‘Antwerp Volley Team’ en wordt volgend seizoen vervangen door Raf Vekemans

  Wat is er aan de hand met de mannenploeg van Antwerpen? De fiere volleybalclub had sterke spelers en trainers aangetrokken met het doel om te promoveren van Nationale 1 naar de ‘Lotto Volley League’. Helaas, na het verlies van zaterdagavond mogen de Antwerpse mannen hun titelambities in de Schelde gooien. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat plots zo scheef als de toren van Pisa.
 1. Louka Maertens (Volley Noorderkempen): “Als je het mij vraagt, dan wil ik snel promoveren naar de Liga”
  Volleybal eerste nationale vrouwen

  Louka Maertens (Volley Noorderkem­pen): “Als je het mij vraagt, dan wil ik snel promoveren naar de Liga”

  Tijdens het volgend weekend - waarin de halve finales van de ‘Belgian Cup’ worden betwist - gaat men in de nationale en de promoreeksen vrolijk verder met de competitie. In eerste nationale bij de vrouwen staat er zelfs een topwedstrijd op het programma. NRG VC Geel neemt het op tegen Volley Noorderkempen uit Vosselaar. De huidige nummer twee tegen de leiders. Een heuse Kempense strijd met heel veel inzet.
 2. Thomas Van Reeth (Hellvoc): “Zaterdag wordt het een echte ‘slag om de Schelde’ tegen Antwerpen”
  Volleybal eerste nationale

  Thomas Van Reeth (Hellvoc): “Zaterdag wordt het een echte ‘slag om de Schelde’ tegen Antwerpen”

  Dit weekend staat de nationale bekercompetitie volop in de schijnwerpers. De halve finales voor de ‘Belgian Cup’ staan geprogrammeerd. Aan de ene kant van de tabel verdienen Borgworm en Menen veel aandacht. De kraker tussen Roeselare en Maaseik springt nog meer in het oog. Maar er gebeurt nog veel meer op de volleybalvelden. Wat dacht u van de clash tussen de mannen van Hellvoc Hemiksem-Schelle tegen Interfreight Brabo Antwerpen. Dit wordt ongetwijfeld een confrontatie op het scherpst van de snee tussen de nummers één en twee in eerste nationale.
 3. Coach Nico De Clercq neemt het zaterdag met Amigos Zoersel op tegen dochter Eline, libero bij VDK Gent: “Dat maakt deze bekermatch bijzonder uniek”
  volleybal beker van belgië

  Coach Nico De Clercq neemt het zaterdag met Amigos Zoersel op tegen dochter Eline, libero bij VDK Gent: “Dat maakt deze bekermatch bijzonder uniek”

  Nico De Clercq, trainer-coach van het vrouwenteam van Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel, gaat zaterdag op bezoek bij VDK Gent. De Kempense ploeg neemt het op tegen de Belgische kampioenen in het kader van de nationale beker. De Gentenaars zijn net teruggekeerd van hun Europese verplaatsing naar Hongarije. Zondag moet VDK Gent aan de slag voor de Supercup tegen VC Oudegem. “Ik denk toch niet dat ze zich zaterdagavond zullen inhouden”, voorspelt Nico De Clercq.
 4. Raf Vekemans (VC Zoersel) kijkt uit naar de bekermatch tegen Mendo Booischot: “Ik was er 20 jaar speler en 15 jaar trainer”
  volleybal beker van belgië

  Raf Vekemans (VC Zoersel) kijkt uit naar de bekermatch tegen Mendo Booischot: “Ik was er 20 jaar speler en 15 jaar trainer”

  Er was veel te doen rond de loting van de Belgische volleybalbeker. Er kwam een verrassend resultaat uit de trommel. Aan de ene kant moeten alle topteams (Roeselare, Maaseik, Aalst, Leuven, Gent en Achel) met elkaar in de clinch gaan om het Sportpaleis te bereiken. Aan de andere kant ontstond er een ‘zwakke’ tabelhelft waarin kleinere ploegen - met uitzondering van Menen, Guibertin en Borgworm - de weg naar de finale hopen te vinden.
 1. Frauke Dirickx (ex-spelverdeelster van België): “Ik heb het volleybal moeten loslaten voor mijn eigen welzijn”
  volleybal WK

  Frauke Dirickx (ex-spelver­deel­ster van België): “Ik heb het volleybal moeten loslaten voor mijn eigen welzijn”

  De wereldkampioenschappen volleybal worden op dit moment in Nederland en Polen georganiseerd. In het kader van het WK nodigde men in Holland twee Belgische kleppers uit. Zij brachten ideeën aan om op een gevarieerde manier jonge spelers en speelsters op te leiden. De onderwerpen: breed motorisch leren, materiaalgebruik, plezier en leren werden gegeven door Kristof de Loose, directeur Sportkaderopleidingen bij Volley Vlaanderen en Frauke Dirickx, tot vorig jaar staflid van de Topsportschool uit Vilvoorde.
 2. Eric Van Drom pakt met Volley Noorderkempen zege op openingsspeeldag: “Blij met deze eerste punten”
  Volleybal eerste nationale vrouwen

  Eric Van Drom pakt met Volley Noorderkem­pen zege op openings­speel­dag: “Blij met deze eerste punten”

  De openingswedstrijd in de nationale volleybalreeksen begon met een mooie affiche tussen de damesteams van Vamos Stekene-Sint Gillis Waas tegen Volley Noorderkempen. De twee ambitieuze teams maakten meteen de verwachtingen waar tijdens deze bijzonder aantrekkelijke ontmoeting. De bezoekers uit de Noorderkempen wonnen het duel met 0-3 (24-26, 22-25, 15-25). Het team van coach Van Drom moest vooral in de eerste twee sets hard vechten voor de overwinning.