Voetbal > Limburg

 1. Jan Van Hout en Achel VV stoppen zegereeks van Bree-Beek en doen bovenin weer helemaal mee: “We scoorden op de juiste momenten”
  voetbal eerste provinciale

  Jan Van Hout en Achel VV stoppen zegereeks van Bree-Beek en doen bovenin weer helemaal mee: “We scoorden op de juiste momenten”

  Bree-Beek is zijn maximum kwijt. In de topper van het weekend zette Achel de puntjes op de i en won verdiend met 4-1. Spits Ivo Moerenhout toonde zich met drie doelpunten bijzonder trefzeker en kroonde zich tot man van de match. “We lieten zien dat we opnieuw bovenin willen meestrijden en scoorden op de juiste momenten”, genoot Acheltrainer Jan Van Hout na afloop.
 2. Bestuur van Lindeboys Leut geeft na vijftig jaar de fakkel door aan de jeugd: “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan”
  voetbal vierde provinciale D

  Bestuur van Lindeboys Leut geeft na vijftig jaar de fakkel door aan de jeugd: “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan”

  In het seizoen 1974-75 sloot Lindeboys Leut officieel aan bij de KBVB. De bestuursploeg die in de beginjaren de club leidde, gaf afgelopen weekend de fakkel door. Een enthousiaste jongerenploeg onder leiding van de nieuwe voorzitter Peter Vranken neemt de clubwerking over. Afgelopen weekend werd de oude bestuursploeg in de bloemen gezet. Voorzitter Chrit Rutten, secretaris Jos Ostach, penningmeester André Gielkens en accommodatie-verantwoordelijke Jean Prenen werden door een erehaag van 115 jeugdspelers met veel dankbaarheid uitgewuifd.
 3. Jan Van Hout en Achel zijn maatje te groot voor moedig Zonhoven: “Omdat de tweede treffer uitbleef, boeide de partij tot het einde”
  Voetbal eerste provinciale

  Jan Van Hout en Achel zijn maatje te groot voor moedig Zonhoven: “Omdat de tweede treffer uitbleef, boeide de partij tot het einde”

  Met het duel Achel - Zonhoven United stonden twee winnaars van de openingsspeeldag tegenover elkaar. Achel, door veel teams vooruitgeschoven als de grote titelkandidaat, speelde zowel voor als na de rust dominant. Omdat de thuisploeg na de openingstreffer van Vos verzuimde om Zonhoven met een tweede treffer helemaal uit te tellen, bleef de wedstrijd boeien tot de absolute slotfase. Uiteindelijk nam invaller Rosario alle twijfels weg. “Beter doen als vorig seizoen wordt moeilijk, maar het blijft wel een uitdaging”, aldus Achel-trainer Jan Van Hout na afloop. “Ondertussen blijven we de rust bewaren en en proberen we elke week te bevestigen.
 4. Alain Hermans (Torpedo Hasselt) blikt vooruit op de competitiestart: “Achel is de te kloppen ploeg”
  voetbal eerste provinciale

  Alain Hermans (Torpedo Hasselt) blikt vooruit op de competitie­start: “Achel is de te kloppen ploeg”

  Dit weekend gaat ook in de provinciale reeksen de voetbalcompetitie van start. De voorbereidingsperiode is achter de rug en de clubs staan te popelen om hun verwachtingen waar te maken. Zo ook in de eerste provinciale waar de meeste clubs versterkt aan de start komen en de strijd bijzonder spannend oogt. Alain Hermans die het afgelopen seizoen met Torpedo nipt de promotie miste, blikt vooruit.
 1. Voorzitter Peter Nelissen (Unico Tongeren): “We leggen bus in om onze supporters te verwennen”
  voetbal derde provinciale A

  Voorzitter Peter Nelissen (Unico Tongeren): “We leggen bus in om onze supporters te verwennen”

  De supporters van Unico Tongeren uit derde provinciale A kunnen binnenkort het lied zingen van ‘busje komt zo’. Want voorzitter Peter Nelissen heeft opnieuw iets gevonden om de supporters te verwennen. Door de fusie van vier Tongerse clubs is het niet simpel om de aanhang van vorig seizoen naar Rutten te lokken. Met het ophalen door de bus van Neptunus geraken de supporters veilig op de wedstrijd en terug thuis voor slechts vijf euro.
 2. Onklopbare Laurens Siemons is bekerheld van Mariekerke-Branst tegen Oostkamp: “Een stunt in plaats van dubbele cijfers”
  voetbal

  Onklopbare Laurens Siemons is bekerheld van Mariekerke-Branst tegen Oostkamp: “Een stunt in plaats van dubbele cijfers”

  Mariekerke-Branst werd zondag in het bekerduel met tweedenationaler Oostkamp negentig minuten lang met de rug tegen het eigen doel gedrukt, maar het kon rekenen op een weergaloze doelman. Laurens Siemons behoedde zijn ploeg voor een afstraffing (1-1) en kroonde zich daarna nog tot held in de strafschoppenreeks (3-4). Een heuse stunt van de neofiet in eerste provinciale die komend weekend derdenationaler Wellen ontvangt.
 3. Limburgse teams nemen goede start in Beker van België: “Torpedo Hasselt zorgt voor de verrassing”
  voetbal

  Limburgse teams nemen goede start in Beker van België: “Torpedo Hasselt zorgt voor de verrassing”

  De Limburgse teams bleken in de eerste ronde van de Beker van België flink van zich af. In een spannend duel trok Torpedo Hasselt met een late treffer van Joren Swers aan het langste eind in de Limburgs bekertopper tegen Schoonbeek-Beverst. Pelt werd dan weer verrassend uitgeschakeld via een strafschoppenreeks (5-6) door Elsautoise. Wellen zorgde voor de hoogste score. Het won tegen Union Oreye met 11-0.
 4. Voorzitter Peter Nelissen (Unico Tongeren) kijkt uit naar derby tegen ‘s Herenelderen: “Tongerse folklore met wedstrijd van 100 en 1 jaar”
  Voetbal tweede provinciale

  Voorzitter Peter Nelissen (Unico Tongeren) kijkt uit naar derby tegen ‘s Herenelde­ren: “Tongerse folklore met wedstrijd van 100 en 1 jaar”

  Zondag 17 juli is de grote dag voor de nieuwe provinciale fusieclub Unico Tongeren. In enkele weken tijd werd het oude voetbalveld van Union Rutten omgetoverd naar een vernieuwde accommodatie. Om 17 uur is er Tongerse folklore met Unico Tongeren tegen ‘s Herenelderen, dat in augustus hun honderdjarig bestaan gaat vieren.
 5. Park Houthalen wint thriller tegen Lindelhoeven en promoveert naar eerste provinciale: “Nipte, maar verdiende zege en promotie”
  Provinciaal voetbal

  Park Houthalen wint thriller tegen Lindelhoe­ven en promoveert naar eerste provincia­le: “Nipte, maar verdiende zege en promotie”

  Park Houthalen promoveert naar eerste provinciale. Na een ongelooflijke thriller tegen een niet-aflatend Lindelhoeven, was het Domenico Grossi die met twee doelpunten na de rust het verschil maakte. De ontlading achteraf was bijzonder groot. “Het is een nipte, maar wel een meer dan verdiende overwinning”, juichte Parktrainer Koen Van Helden na afloop. “Sinds mijn komst zetten we een reeks neer van 21 wedstrijden zonder nederlaag. Ook in eerste provinciale willen we een goed figuur slaan.” Fortuna Smeermaas en SV Breugel stijgen naar derde provinciale
 1. Provinciale eindronden: Kenny Müllenmeister en Park Houthalen spelen gelijk in Lindelhoeven: “Woensdag voor eigen publiek promotie naar eerste afdwingen”
  voetbal

  Provincia­le eindronden: Kenny Müllenmeis­ter en Park Houthalen spelen gelijk in Lindelhoe­ven: “Woensdag voor eigen publiek promotie naar eerste afdwingen”

  Het is nog niet zeker wie volgend seizoen naar eerste provinciale promoveert. In het eerste finaleduel hielden Lindelhoeven en Park Houthalen elkaar in evenwicht. Bezoeker Park dwong de meeste doelkansen af, maar verzuimde deze te benutten. Met een 1-1 gelijkspel kan de promotiestrijd nog alle kansen uit. “Op eigen veld moeten we de klus afmaken”, zegt Parkspeler Kenny Müllenmeister. “Maar als er spanning in de lucht hangt, is dit niet altijd zo simpel.”
 2. KVVV ’s Herenelderen en voorzitter Steve Stas trekken kaart van de jeugd: “Trots op jeugduitbreiding en opstart G-voetbal”
  Provinciaal voetbal

  KVVV ’s Herenelde­ren en voorzitter Steve Stas trekken kaart van de jeugd: “Trots op jeugduit­brei­ding en opstart G-voet­bal”

  Een drietal jaar geleden zag het verdere bestaan van tweedeprovincialer ’s Herenelderen er niet goed uit. Tongerenaar Steve Stas, ex-voetballer kon het niet langer met lede ogen aanzien. Hij nam het besluit om zich te ontfermen over ’s Herenelderen en vroeg zijn vriend Wesley Warnots om het sportieve voor zijn rekening te nemen. Ondertussen is de club springlevend. Er is een dynamisch bestuur met een uitstekende mix van gedreven jongeren en bestuursleden met de nodige ervaring. Ondanks stevige concurrentie in het Tongerse provinciale voetbal met volgend seizoen de start van de nieuwe fusieclub Unico Tongeren is s’ Herenelderen aan het groeien.
 3. Belangen zijn groot voor Torpedo Hasselt en Zonhoven United
  Voetbal interprovinciale eindronde

  Belangen zijn groot voor Torpedo Hasselt en Zonhoven United

  In de kwartfinale van de Interprovinciale eindronde staan de twee Limburgse teams voor moeilijke uitwedstrijden. Torpedo Hasselt reist naar VK Linden en Zonhoven United wacht een verre verplaatsing naar Drongen. Bij winst van de Limburgse teams, staan beiden volgend week tegenover elkaar. Van de vier halve finalisten promoveren er drie naar derde nationale. De kans dat zowel Torpedo als Zonhoven daarbij zijn, is dus best reëel.