Voetbal Jupiler Pro League

 1. Sil Rouvrois en STVV winnen oefenpot tegen Eupen: “Blij met het vertrouwen dat ik krijg van T1 Bernd Hollerbach”
  voetbal jupiler pro league

  Sil Rouvrois en STVV winnen oefenpot tegen Eupen: “Blij met het vertrouwen dat ik krijg van T1 Bernd Hollerbach”

  Nog een drietal weken voor de competitie opnieuw start zijn de eersteklassers zich weer aan het voorbereiden. Initieel zou de oefenwedstrijd tussen Eupen en STVV doorgaan in de Oostkantons, maar met de sneeuwval van vrijdagavond werd de partij op Stayen afgewerkt. T1 Bernd Hollerbach gaf de eer aan Sil Rouvrois om de honneurs waar te nemen in de eerste helft. Na de rust kreeg Markus Pflanz de leiding. De Kanaries speelden een goede partij en wonnen overtuigend (3-1) van Eupen.
 1. T2 Issame Charaï neemt afscheid van OHL en ‘Team Brys’: “Marc blijft een vriend voor het leven”
  voetbal jupiler pro league

  T2 Issame Charaï neemt afscheid van OHL en ‘Team Brys’: “Marc blijft een vriend voor het leven”

  Nul-vijf in de beker bij Francs Borains, vijf-nul op speeldag 17 van de competitie tegen Seraing: een mooier afscheid van OHL kon T2 Issame Charaï zich niet dromen. “Ik ga hier met spijt weg, maar zoals Marc Brys me zei: ‘Als je de kans krijgt om hoofdcoach te worden van de Marokkaanse nationale U23-ploeg, moét je die grijpen’”, zegt de Belgisch-Marokkaanse Antwerpenaar.
 2. Olivier Deman pakt 16 op 18 met Cercle Brugge: “Uit de gevarenzone? In voetbal kan alles”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Olivier Deman pakt 16 op 18 met Cercle Brugge: “Uit de gevarenzo­ne? In voetbal kan alles”

  Mooi was het niet, de partij tussen STVV en Cercle op Stayen. Dat zal de Bruggelingen echter worst wezen. Zij konden dankzij een klasseflits van WK-ganger Ayase Ueda met de drie punten naar huis. Cercle Brugge haalt zo op kousenvoeten de voorbije weken zestien op achttien. Daarmee is het helemaal weg uit de gevarenzone. Al wil Olivier Deman dat niet met zoveel woorden zeggen.
 1. Zulte Waregem kan geen afstand nemen van Eupen na sensationeel 5-5-gelijkspel: “We hadden absoluut drie punten verdiend’
  Voetbal Jupiler pro league

  Zulte Waregem kan geen afstand nemen van Eupen na sensatio­neel 5-5-gelijkspel: “We hadden absoluut drie punten verdiend’

  Op een zucht van een absolute mirakelzege: bij Zulte Waregem wisten ze zaterdagavond niet of ze nu in zak en as moesten zitten na de gelijkmaker van Eupen in minuut 94 of dat ze al bij al nog tevreden moesten zijn met het punt dat ze haalden na een wedstrijd waarin ze vanaf minuut 9 tot 84 op achterstand hadden gestaan. Hinken op twee gedachten, want met drie punten achterstand op de veilige vijftiende plaats gaat Essevee de WK-break in. Terwijl twintig seconden koelbloedigheid hadden kunnen volstaan om naast Eupen te komen in de klassering.
 2. Daniel Schmidt en STVV nipt (0-1) onderuit tegen Cercle Brugge: “Een brilscore was meer op zijn plaats geweest”
  voetbal jupiler pro league

  Daniel Schmidt en STVV nipt (0-1) onderuit tegen Cercle Brugge: “Een brilscore was meer op zijn plaats geweest”

  Met de komst van Cercle Brugge wilden de Kanaries nog één keer knallen voor het ingaan van de WK-break. Mits winst had coach T1 Bernd Hollerbach extra vakantiedagen voorzien. In een kansarme harde wedstrijd bleef STVV puntenloos achter na een klasseflits van de Japanse international Ayase Ueda, die zijn nationale doelman Daniel Schmidt kon vloeren. Goed voor een gevleide zege en met deze drie punten springt Cercle Brugge over STVV naar de linkerkolom.