Voetbal > Antwerpen

 1. 24 jeugdploegen strijden maandag voor de hoogste eer tijdens de achtste editie van de ‘Kempencup”
  Voetbal

  24 jeugdploe­gen strijden maandag voor de hoogste eer tijdens de achtste editie van de ‘Kempencup”

  Bij De Kempen wordt alles in gereedheid gebracht voor de ‘Kempencup’. Dit internationale voetbaltornooi voor -12-jarigen is aan zijn achtste editie toe. 24 ploegen komen op maandag 15 augustus in actie. Voor de eerste keer wordt er zaterdag een kwalificatietornooi ingericht waar acht clubs, in twee reeksen van vier, aan deelnemen. De twee winnaars krijgen een wildcard voor het hoofdtornooi.
 1. Sander Broeckx is zondag met Retie gastheer voor Diest: “Een bekerontmoeting blijft heel speciaal”
  Voetbal Beker van België

  Sander Broeckx is zondag met Retie gastheer voor Diest: “Een bekeront­moe­ting blijft heel speciaal”

  Volgend weekend staat in de Croky Cup de eerste ronde op het programma. Dat betekent dat de provinciale ploegen hun opwachting kunnen maken. Eén van de Antwerpse vertegenwoordigers is KBSK Retie. De Kempische fusieclub is zondagnamiddag om 16 uur gastheer voor Diest, de Vlaams-Brabantse formatie die begin mei in derde amateurklasse nog actief was in de eindronde voor een bijkomende stijger.
 1. Lille United viert vrijdagavond een niet alledaags succes: promotie van zijn twee eerste elftallen
  voetbal

  Lille United viert vrijdag­avond een niet alledaags succes: promotie van zijn twee eerste elftallen

  Na een bijzonder druk en heel succesvol seizoen maakt men bij Lille United zich op voor een dubbel promotiefeest. Het is heel zeldzaam dat een club met twee eerste elftallen de promotie kan vieren. De A-ploeg won op 8 mei in de eindronde van Diest en mag straks aan de slag in tweede nationale. De B-ploeg won op zijn beurt in de eindronde van Lint en Willebroekse en boekte op 22 mei een ticket voor tweede provinciale B.
 2. Pieter Michiels verlaat ASV Geel voor Sint-Dimpna, een andere ambitieuze Geelse voetbalclub
  voetbal derde nationale

  Pieter Michiels verlaat ASV Geel voor Sint-Dimp­na, een andere ambitieuze Geelse voetbal­club

  Met een promotiefuif, de uitreiking van de Gouden Schoen aan doelman Oussayd Belkouch en alle andere festiviteiten die bij het einde van een succesvol voetbalseizoen horen, trok ASV Geel vorig weekend de deur van de competitie 2021-2022 definitief dicht. Het werd een lang seizoen, waarin het via de interprovinciale eindronde de stap naar derde amateurklasse kon zetten. Daarmee maakt Geel zijn heroptreden in het nationale voetbal, waar het thuishoort.