Voetbal 3NB

 1. Maxim Goossens (Pelt) na winst in Diest: “Nu reeks neerzetten”
  Voetbal Derde amateur B

  Maxim Goossens (Pelt) na winst in Diest: “Nu reeks neerzetten”

  Esperanza Pelt heeft na tweeënhalve maand nog eens kunnen winnen. De Noord-Limburgers pakten een zuinige 0-1 zege op het veld van Diest. Dankzij de eerste driepunter sinds 17 september krijgt Pelt weer aansluiting op de ruime middenmoot. “De ontlading na de match was enorm. Logisch ook, we zijn hard blijven werken, maar de beloning bleef uit. Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een reeks”, zegt Maxim Goossens.
 2. Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelersgroep: “Ik ben een trotse trainer”
  voetbal 3NB

  Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelers­groep: “Ik ben een trotse trainer”

  Als nieuwkomer kreeg ASV Geel aan de vooravond van deze competitie een zware opdracht mee. De buitenwereld beschouwde de Kempische formatie als een aanwinst voor derde nationale. Een uitdaging die Geel, in niet altijd even dankbare omstandigheden, voluit is aangegaan. Vandaag, op een zucht van de winterstop, is het een rol die het op alle vlakken met brio vervulde.
 3. Nieuwe T1 Sam Vermeulen ziet Nijlen vanop tribune ook verliezen bij leider Houtvenne (2-0): “We moeten als groep een klik maken”
  voetbal 3NB

  Nieuwe T1 Sam Vermeulen ziet Nijlen vanop tribune ook verliezen bij leider Houtvenne (2-0): “We moeten als groep een klik maken”

  Donderdagavond maakte KFC Nijlen bekend dat het met Sam Vermeulen een vervanger vond voor Kenny Thompson als T1. Vermeulen coachte zaterdagmiddag nog zijn afscheidsmatch bij Eppegem tegen Rumbeke (1-2 verlies), maar zat zaterdagavond ook in de tribune van Westerlo om er zijn toekomstige troepen te aanschouwen in hun duel bij leider Houtvenne. Vermeulen zag een verdienstelijke wedstrijd van Nijlen, maar het verloor alsnog met 2-0 en zakt weg naar de voorlaatste plaats. Werk aan de winkel.
 4. Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Beverst) na de 1-3-nederlaag tegen Wellen: “We geven niets weg en toch gaan we de boot in”
  voetbal derde nationale B

  Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Be­verst) na de 1-3-nederlaag tegen Wellen: “We geven niets weg en toch gaan we de boot in”

  Van twee teams, die doorgaans een voetballende oplossing nastreven, bleek in het duel tussen Schoonbeek-Beverst en Wellen uiteindelijk weinig van over te blijven. Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Beverst) zag zijn team nochtans goed starten. “Gaandeweg in die eerste helft werd duidelijk, dat we voorin geen balvastheid toonden. Vandaar ook met Guiseppe Salamone een wissel bij de rust. De bedoeling was om nog te wachten tot het uur om voluit de gaan drukken. Dat bleek door dat doelpunt meteen na de pauze, niet meer nodig”, geeft Beckers aan.
 5. Invaller Ybe Vanderhoeft (Wellen) laat wedstrijdbeeld kantelen: “Ik wou die vrijschop lekker binnen laten draaien en het lukte nog ook”
  voetbal derde nationale B

  Invaller Ybe Vander­hoeft (Wellen) laat wedstrijd­beeld kantelen: “Ik wou die vrijschop lekker binnen laten draaien en het lukte nog ook”

  Toen Schoonbeek-Beverst zich vlak na de pauze weer langszij knokte, leek het wel alsof de derby tegen Wellen ook meteen beslecht was. Twee teams, die doorgaans voetballende oplossingen verkiezen, beperkten zich van dan af tot bikkelen. Gelukkig was er bij de bezoekers invaller Ybe Vanderhoeft, die meteen na zijn invalbeurt voor de 1-2-voorsprong tekende. In de slotfase werd op hem de fout gemaakt, die Poell vanop de stip kans gaf om de eindscore vast te leggen.