Voetbal 2NB

 1. T4 Benny Liebens (SV Belisia) blikt tevreden terug op het seizoen: “Dit verlies op Aalst verandert niets aan onze prestatie”
  Voetbal eindronde Tweede nationale

  T4 Benny Liebens (SV Belisia) blikt tevreden terug op het seizoen: “Dit verlies op Aalst verandert niets aan onze prestatie”

  Coach Luc Nilis behield het vertrouwen in de elf die tegen Lokeren-Temse voor een overtuigende prestatie zorgden. Een nieuwe krachtexplosie zat er op Aalst evenwel niet in. T4 Benny Liebens blikt na afloop terug op het seizoen en op deze wedstrijd in het bijzonder. “Het isop zich al een heel kunstwerkje dat wij er in deze stijgersronde bij zijn. Het bevestigt dat wij als team een groeiproces hebben doorlopen en daarvoor ook beloond werden. De 2-0-nederlaag op Aalst leverde in de groep geen ontgoocheling op.”
 2. Na 1-2-verlies tegen Olsa Brakel moet Lyra-Lierse naar de herkansing tegen Belisia Bilzen: “Jammer dat we nu die extra wedstrijd moeten spelen”
  voetbal eindronde tweede nationale

  Na 1-2-ver­lies tegen Olsa Brakel moet Ly­ra-Lier­se naar de herkansing tegen Belisia Bilzen: “Jammer dat we nu die extra wedstrijd moeten spelen”

  Lyra-Lierse moet beroep doen op het vangnet in de eindronde. De onverwachte 1-2-nederlaag tegen Olsa Brakel duwt Lyra-Lierse in de richting van de herkansingen, het gevolg van het spel met de licenties. De nederlaag kwam aan, al ligt de oorzaak in zéér grote mate bij Lyra-Lierse zelf. De twee tegengoals kwamen er al te gemakkelijk, en wanneer je zelf - mits enige overdrijving, maar toch - 827 kansen en 431 corners bij mekaar voetbalt...
 1. Aalst-voorzitter Patrick Le Juste: “Alleen met nieuw stadion is club rendabel”
  voetbal tweede nationale

  Aalst-voorzitter Patrick Le Juste: “Alleen met nieuw stadion is club rendabel”

  Eindrondes verlopen voor Eendracht Aalst doorgaans sensationeel. Wie herinnert zich de memorabele nacompetities in een ver verleden in tweede klasse niet? En vijf jaar geleden stuntten de Ajuinen in de tweede amateurafdeling met winst in de finale op Club Luik onder de huidige voorzitter Patrick Le Juste. Er volgde evenwel twee jaar later een degradatie en nu timmert de Dilbekenaar aan de weg terug, die allerminst over rozen loopt.
 2. Luc Nilis (Belisia) trekt met vertrouwen naar Aalst: “Onze instelling verandert niet”
  Voetbal eindronde tweede nationale

  Luc Nilis (Belisia) trekt met vertrouwen naar Aalst: “Onze instelling verandert niet”

  Belisia Bilzen beleeft een sprookje. Verlengingen en strafschoppen afgelopen week tegen Lokeren-Temse bevestigden nogmaals de kwaliteiten en wilskracht van de spelersgroep. Het levert hen nu een mooie affiche op tegen Eendracht Aalst. Luc Nilis is alvast op zijn hoede. “Aalst heeft dit seizoen het beste voetbal in onze reeks gebracht. Hoogstraten is uiteindelijk wel kampioen geworden, maar Aalst heeft even in een dipje gezeten waardoor het de titel heeft weggegeven. Het respect is groot, maar we gaan niet anders gaan voetballen.”
 3. Lyra-Lierse speelt zaterdag volgende eindrondematch tegen Olsa Brakel: “Het onszelf niet nodeloos moeilijk maken en deze wedstrijd winnen”
  voetbal eindronde tweede nationale

  Ly­ra-Lier­se speelt zaterdag volgende eindronde­match tegen Olsa Brakel: “Het onszelf niet nodeloos moeilijk maken en deze wedstrijd winnen”

  Met een 0-3-zege tegen Zelzate plaatste Lyra-Lierse zich vorig weekend voor de tweede ronde van de eindronde. In deze ‘Vlaamse eindronde’ nemen de Pallieters het zaterdagavond op tegen Olsa Brakel. Die wedstrijd vindt wel degelijk in Berlaar plaats (aftrap om 19.30 uur), en niet in Brakel (zoals oorspronkelijk geloot), omdat Lyra-Lierse in overleg met Brakel het thuisvoordeel van de Oost-Vlamingen heeft overgenomen.
 1. Lyra-Lierse wint makkelijk op het veld van Zelzate en neemt het in de volgende ronde op tegen Olsa Brakel: “Veel te kwistig omgesprongen met onze kansen”
  voetbal eindronde tweede nationale

  Ly­ra-Lier­se wint makkelijk op het veld van Zelzate en neemt het in de volgende ronde op tegen Olsa Brakel: “Veel te kwistig omgespron­gen met onze kansen”

  Lyra-Lierse heeft de eerste horde in de eindronde genomen. Op Oost-Vlaamse bodem werd KVV Zelzate met drie Lyra-Lierse doelpunten opzij gezet (0-3). De score laat vermoeden dat het een gezondheidswandelingetje is geworden, maar dat was het niet. Indien Broeckaert bij de eerste kans na drie minuten had raak gekopt, zou het een heel andere partij zijn geworden.
 2. Thomas Van Zantvoort en Cappellen na strafschoppen uitgeschakeld tegen Eendracht Aalst: “Een mooie afsluiter van ons seizoen”
  voetbal tweede nationale B

  Thomas Van Zantvoort en Cappellen na strafschop­pen uitgescha­keld tegen Eendracht Aalst: “Een mooie afsluiter van ons seizoen”

  Het eindrondesprookje van Cappellen blijft tot een ronde beperkt. De troepen van Tom Schipper speelden een verdienstelijke partij op bezoek bij Eendracht Aalst en wisten na de rust een achterstand uit via Thomas Van Zantvoort. Die 1-1 stond ook na de verlengingen nog op het bord en dus kwam het aan op strafschoppen. De thuisploeg bleef foutloos en voor Cappellen misten Kil, Van Zantvoort, Ristovic en Walen De Keyser niet. De afscheidnemende Volant zag zijn poging wel gestuit door Lentz en dus was 5-4 de eindstand.
 3. Gilles Lentz en Eendracht Aalst voorbij Cappellen na penalty’s: “Feestje met supporters was schitterend”
  Voetbal eindronde tweede nationale

  Gilles Lentz en Eendracht Aalst voorbij Cappellen na penalty’s: “Feestje met supporters was schitte­rend”

  De eerste match van Eendracht Aalst in de eindronde voor promotie naar eerste nationale werd meteen een heuse thriller. De Ajuinen haalden het na een 1-1-gelijkspel (prachtgoals van Geenens en Van Zantvoort) tegen Cappellen FC met 5-4 in de strafschoppen. Van Den Eynde, Fabris, De Coninck, Wantens en Panneel scoorden vanop de stip. Doelman Lentz pakte de penalty van Volant.