Verwachtingsverlies

 1. Veel ouders weten niet dat hun verloren zwangerschap níét bij medisch afval hoeft. “Kan in de sterretjestuin”

  Veel ouders weten niet dat hun verloren zwanger­schap níét bij medisch afval hoeft. “Kan in de sterretjes­tuin”

  Presentatrice Julie Van den Steen (30) deelde deze week dat ze haar kindje verloren is tijdens de zwangerschap. Het bracht een golf aan reacties teweeg én het leidde tot een heleboel vragen. Zoals: wat doe ik ná het verlies met het vruchtje? “Veel vrouwen worden naar huis gestuurd met de woorden: ‘Je mag het doorspoelen in het toilet of bij het afval gooien’.”
 2. EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwangerschap. “Ik durf de kinderkamer nog altijd niet te openen”

  EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwanger­schap. “Ik durf de kinderka­mer nog altijd niet te openen”

  Presentatrice Julie Van den Steen (30) maakt vandaag bekend dat ze haar kindje verloor tijdens de zwangerschap. Aan NINA vertelt ze exclusief haar verhaal: hoe ze in enkele weken van de hemel naar de hel ging en over het verdriet dat door de buitenwereld zwaar onderschat wordt. “Het gesprek was koud, zakelijk, maar de impact immens. Ik ging van hoop en dromen naar ... er zit een dood kindje in mij.”
 3. Voel je een zwangerschapsverlies aankomen en kan je er iets tegen doen? Arts beantwoordt 9 prangende vragen

  Voel je een zwanger­schaps­ver­lies aankomen en kan je er iets tegen doen? Arts beant­woordt 9 prangende vragen

  Maar liefst 1 op de 6 zwangerschappen eindigt met een verlies. En toch blijven veel vrouwen net als Julie Van den Steen achteraf met véél vragen zitten. Wat veroorzaakt een verwachtingsverlies, kan je het zien aankomen en hoe beleef je de eerste uren en weken erna? Gynaecoloog dr. Firas Cha’ban verheldert. “Als dit gevoel afneemt of verdwijnt, kan dat een alarm zijn.”