VeloVeilig

 1. Minister wil werk maken van fietsveiliger Tielt na bedroevend VeloVeilig-rapport: “Herinrichting van de Vierhoek start al in het najaar”
  PREMIUM
  Tielt

  Minister wil werk maken van fietsveili­ger Tielt na bedroevend VeloVeilig-rap­port: “Herinrich­ting van de Vierhoek start al in het najaar”

  Uit onze VeloVeilig-rondvraag is gebleken dat slechts 14 procent van de Tieltenaars het veilig fietsen vindt in zijn buurt. Dat povere resultaat, het slechtste in heel Vlaanderen, is ook Lydia Peeters (Open Vld) niet ontgaan. De minister van Mobiliteit wil de fietsinfrastructuur in Tielt de komende jaren aanpakken. De herinrichting van de Vierhoek start waarschijnlijk al in het najaar. Schepen Vincent Byttebier (CD&V) benadrukt echter dat er nog veel werk op de plank ligt.
 2. VELOVEILIG. Tielt is de slechtste leerling van de klas in heel Vlaanderen: 86 procent vindt het onveilig fietsen in de stad
  PREMIUM
  Tielt

  VELOVEILIG. Tielt is de slechtste leerling van de klas in heel Vlaanderen: 86 procent vindt het onveilig fietsen in de stad

  Uit de resultaten van onze VeloVeilig-rondvraag blijkt dat slechts 14 procent van de Tieltenaars het veilig fietsen vindt in zijn buurt. Dat is bitter weinig. Sterker nog, daarmee scoort Tielt het slechtst van alle steden in heel Vlaanderen. Volgens mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V) is dat niet de schuld van het stadsbestuur. “Ik roep de minister en het Agentschap Wegen en Verkeer op dringend geld vrij te maken voor Tielt.”
 3. VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrumstad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”
  PREMIUM
  Genk

  VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrum­stad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”

  Van 7 tot 15 mei hebben tienduizenden Vlamingen gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Daarnaast hebben 37.516 lezers deelgenomen aan een grote bevraging over hoe VeloVeilig hun gemeente is. In Genk vindt 58 procent van de mensen dat de stad veilig is voor fietsers, het hoogste aantal van alle centrumsteden. “Maar dat wil niet zeggen dat het niet beter kan”, blijft burgemeester Wim Dries (CD&V).
 1. Louis (100) en Celina (86) fietsen mee met Veloveilig-team dankzij ‘Bikes4All’: “Van zodra de zon schijnt, halen we de duofietsen boven”
  Gits

  Louis (100) en Celina (86) fietsen mee met Veloveilig-team dankzij ‘Bikes4All’: “Van zodra de zon schijnt, halen we de duofietsen boven”

  VTM-sportjournalist Stijn Vlaeminck en de zijnen zetten hun fietstocht door Vlaanderen verder. Donderdag voerde de Veloveilig-route hen tot in Hooglede, waar Vlaeminck ter hoogte van woon-en zorgcentrum Ter Linde kennis maakte met het deelfietsenproject ‘Bikes4All’. Dankzij de duofietsen van dat project konden Louis Callewaert (100) en Celina Verlae (86) even meefietsen.
 2. VeloVeilig doorkruist Brugge: “Ongelooflijk onder de indruk van balkonrotonde aan het station en inspanningen die hier al geleverd zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  VeloVeilig doorkruist Brugge: “Ongeloof­lijk onder de indruk van balkonro­ton­de aan het station en inspannin­gen die hier al geleverd zijn”

  VeloVeilig-gezicht Stijn Vlaeminck heeft donderdag op zijn tocht door Vlaanderen Brugge doorkruist om aandacht te vragen voor fietsveiligheid. Begeleid door burgemeester Dirk De fauw en mobiliteitsambtenaar Bart Slabbinck maakte hij kennis met goede voorbeelden zoals de fietsersbruggen over de N31 Expresweg, de Passantenbrug en de balkonrotonde. “Brugge is heel hard veranderd”, merkt hij.
 1. VeloVeilig-karavaan trekt door Brussel: “Al heel wat vooruitgang, maar sommige stukken wel gevaarlijk”
  Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node

  VeloVeilig-karavaan trekt door Brussel: “Al heel wat vooruit­gang, maar sommige stukken wel gevaarlijk”

  Dinsdag doorkruiste de VeloVeilig-campagne Brussel. Via de Leuvensesteenweg in Schaarbeek fietsten ze langs het kruispunt aan Meiser, de Ernest Cambierlaan en de Haachtstesteenweg naar het hoofdkantoor van P&V verzekeringen in de Koningsstraat. Onder de deelnemers was ook de mama van het Loes, het meisje dat vorig jaar helaas omkwam bij een verkeersongeval toen ze met haar fiets wou oversteken.